Εισιτήριο Στη Τσέπη σου-Παντελής Θαλασσινός

Εισιτήριο Στη Τσέπη σου-Παντελής Θαλασσινός

 

Όπου κι αν πηγαίνεις, θα ήθελα να ήμουν εισιτήριο στην τσέπη σου

Ο Παντελής γεννήθηκε 11/6/1958

Ο Παντελής Θαλασσινός γεννήθηκε στον Πειραιά από γονείς νησιώτες. Ο πατέρας του Μιχάλης ήταν απ’ τη Χίο και η μητέρα του Ευαγγελία, από την Σέριφο. Έζησε από την ηλικία των 2 έως 9 ετών, στη Χίο όπου μαζί με τον αδελφό του το Γιάννη, έκανε τα πρώτα του βήματα μαθαίνοντας κιθάρα, απ’ τους μουσικούς του Ναυτικού Ομίλου Χίου, όπου εργαζόταν ο πατέρας του.

Στον Πειραιά, και μετά το Γυμνάσιο, (σημερινό λύκειο), εκτός από τις διάφορες δουλειές που εργάστηκε, άρχισε να δουλεύει και σαν κιθαρωδός, σε ταβέρνες, και μικρές μπουάτ του Πειραιά. Το 1987 μπαίνει στη δισκογραφία, με τον Γιάννη Νικολάου, με το ντουέτο Λαθρεπιβάτες, με τα τραγούδια, “Απόψε λέω να μην κοιμηθούμε”. “Δε φταίω εγώ που μεγαλώνω”, κ.α. κάνοντας μαζί 4 συνολικά δουλειές, για να χωρίσουν οι δρόμοι τους το 1991. Το 1993, ηχογραφεί τον πρώτο του προσωπικό δίσκο, με τίτλο “Νύχτας Κύματα”, και αμέσως γνωρίζει μεγάλη επιτυχία, ανοίγοντας το δρόμο για 14 ακόμα προσωπικά CDs.. που έμελλε να γίνουν, χρυσά, πλατινένια, και ένα απ αυτά, δις πλατινένιο.

Ο ίδιος θεωρεί σταθμό της ζωής του, τη συνάντηση και τη συνεργασία του, με τον Ηλία Κατσούλη (1939-2008), που μαζί έκαναν μεγάλες επιτυχίες.

 

 

https://www.popup.gr/