Λαϊκός τραγουδιστής ήταν ο Βασίλης Καρράς

Έφυγε σήμερα από την ζωή σε ηλικία 70 ετών μετά από μακρόχρονη ασθένεια. Αυτά έγραφα πριν από αρκετά χρόνια. 

Έχω κουραστεί με τις αντιπαραθέσεις που αντιμετωπίζω, όχι μόνο από μερικούς από εσάς, αλλά και από το περιβάλλον μου.

 

Από την πρώτη στιγμή που μου δόθηκε η δυνατότητα να συμμετάσχω με διάφορους τρόπους στην ενημέρωση γύρω από την μουσική, ποτέ δεν σκέφτηκα το λεγόμενο μουσικό κόστος που είναι κάτι το αντίστοιχο με το πολιτικό.

 

Πιστεύω ότι αυτό ήταν όλα αυτά τα χρόνια που έκανε την διαφορά από τους υπόλοιπους.

 

Ευτυχώς σχεδόν πάντα είχα την συμπαράσταση του Γιάννη σε πολλές από τις τρελές μου σκέψεις.

 

Μερικοί νομίζουν ότι κάποιες φαινομενικά αιρετικές θέσεις είναι σκόπιμες για να έχουμε λέει κλικ.

 

Κατ' αρχήν το κλικ είναι όπως το τραγούδι, αν ξέραμε το μυστικό της επιτυχίας θα ήμασταν το Νο 1, το ίδιο και αυτοί που γράφουν τραγούδια και εσφαλμένα μερικοί πιστεύουν ότι άλλοι θέλουν και άλλοι δεν θέλουν την επιτυχία, παραμύθια, όλοι θέλουν την επιτυχία, αλλά δεν είναι εύκολο να την αποκτήσουν.

 

Ο Βασίλης Καρράς είναι ένας εντυπωσιακός λαϊκός τραγουδιστής που με ευχαριστεί ιδιαίτερα να τον ακούω, βέβαια είναι δικαίωμα όλων να μην βρίσκουν ευχαρίστηση στα τραγούδια του.

 

Δεν θυμάμαι ποιος γνωστός μαύρος μουσικός που ήταν κάποτε φοιτητής στην Θεσσαλονίκη είχε πάθει πλάκα με τα τραγούδια του.

 

Τέλος πάντων, σκύλο τον ανεβάζουν, σκύλο τον κατεβάζουν οι φίλοι της κουλτούρας που σιχαίνονται τα ανάλογα λαϊκά.

 

Εγώ που είμαι όμως τρελός, πιστεύω ότι αν ο Καρράς είναι σκύλος, το ίδιο θα συμβαίνει και με την Johnny Cash που αποθεώνουν οι Έλληνες κουλτουριάρηδες.

 

Λαϊκός τραγουδιστής ο ένας, το ίδιο λαϊκός και ο άλλος.

 

 

Video Url

 

 

 

Θυμάμαι πριν από καμιά δεκαριά χρόνια είχαμε πάει με τον Γιάννη στο Ηράκλειο της Κρήτης για μία από τις ελάχιστες παρουσιάσεις που κάναμε στα βιβλία μας και ένας από το ακροατήριο είπε 'μα έχετε τραγούδι του Καρρά στο βιβλίο σας', ο Γιάννης που πιστεύει ότι όταν δεν συμφωνεί κάποιος μαζί του ήλθε το τέλος του κόσμου, με κάθε ευκαιρία μου έλεγε, εκτεθήκαμε με τον Καρρά στα 'Τραγούδια των Ελλήνων'.

 

Όμως μερικούς μήνες πριν πεθάνει ο αείμνηστος Μάνος Ελευθερίου είπε το πόσο εξαιρετικός τραγουδιστής είναι ο Βασίλης και ο Γιάννης το είδε κάτι σαν δικαίωση.

 

 

 

Ο Καρράς είναι αγαπημένος τραγουδιστής για το 90% του Ελληνικού λαού, τώρα το αν δεν αρέσει σ' αυτούς που ακούνε Θανάση Παπακωνσταντίνου, είναι δικαίωμα τους, όμως πιστεύω ότι θα αρέσει στον Θανάση και σε όσους καταλαβαίνουν πέντε πράγματα από μουσική.

 

Τώρα βέβαια μερικοί θα γράψουν, αυτά μας λέτε και ζητάτε και βοήθεια, δεν πειράζει, αφού δεν βοηθάτε που δεν βοηθάτε, ας λέμε τουλάχιστον την γνώμη μας, η ζωή είναι μικρή.