Το Voice έχει και τα καλά του, είναι μια διασκέδαση για τη σύγχρονη Ελληνική οικογένεια

Το Voice έχει και τα καλά του, είναι μια διασκέδαση για τη σύγχρονη Ελληνική οικογένεια

Πριν από μερικούς μήνες το τηλεοπτικό κανάλι που φιλοξενεί όλα αυτά τα δήθεν πολυτελή σκουπίδια, ήταν στόχος όλων των δήθεν σκεπτόμενων πολιτών.

Μετά την φανερή στροφή που έκανε προς την φτηνιάρικη ψυχαγωγία οι επικριτικές επιθέσεις σταμάτησαν και όλοι απολαμβάνουν τα μεγάλα ταλέντα, τις ωραία ντυμένες γυναίκες, τα παιδιά που έρχονται από διάφορες χώρες, κυρίως την Κύπρο να ψυχαγωγήσουν τον Έλληνα που δεν έχει μία να βγει από το σπίτι του, και άλλες εκπομπές που δεν παρακολουθώ γιατί βλέπω ελάχιστη τηλεόραση, λόγω έλλειψης χρόνου.

Το Voice που μας ενδιαφέρει από μουσικής πλευράς, πιστεύω ότι προσφέρει ένα χαμηλό επιπέδου πρόγραμμα και υστερεί σε ποιότητα από οποιοδήποτε μαγαζί που έχει πρόγραμμα με καλλιτέχνες.

Που υπερτερεί; στο ότι έχει πρόσβαση στα σπίτια μας και μας παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με γνωστά τραγούδια που δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα να παρακολουθήσουμε στα κλαμπ ή άλλα κέντρα.

Το πάνελ των παρουσιαστών εκπροσωπεί την εικόνα του σύγχρονου Έλληνα γι' αυτό έχει υψηλή τηλεθέαση, αφού βρίσκει όπως λέμε φλέβα.

Δεν θέλω να κρίνω τους παρουσιαστές που είναι εξαιρετικοί σ'αυτό που κάνουν, αφού στην ουσία παίζουν τον εαυτό τους και όλοι τους δεν έγιναν τυχαία αυτό που είναι.

Στο μικρό ποσοστό που δεν βρίσκει ότι ανάλογες εκπομπές έχουν ενδιαφέρον, οι ειδικοί ξέρουν ότι ο χρόνος είναι με το μέρος τους, όσο περνάει ο καιρός αυξάνονται οι απελπισμένοι, συνεπώς αυξάνονται και οι οπαδοί τους, εδώ εγώ και βλέπω τουλάχιστον 15' κάθε μέρα και άλλα 10' όταν είμαι σε χώρο που παρακολουθούν άλλοι, μια χαρά λοιπόν τσουλάει το πρόγραμμα της αποχαύνωσης.

Πήγα σε ένα σουπερμάρκετ να πάρω λίγο κιμά και με τρόμο διαπίστωσα ότι ενώ μισθοί και συντάξεις χαμηλώνουν συνέχεια, οι τιμές παραμένουν οι ίδιες ή έχουν ανοδική τάση. Πληρώνουμε σχεδόν όσα πληρώνουν χώρες με μισθούς πενταπλάσιους από τους δικούς μας, μιλάμε για παράνοια.

Το μεγαλύτερο ατού από τη είσοδο μας στην Ευρωπαϊκή ένωση είναι η ασφάλεια που μας προσφέρει έναντι πιθανών προβλημάτων με τους γείτονες μας, όμως αν ισχύει η εγγύηση της ασφάλειας, γιατί μας βάζουν να αγοράσουμε αεροπλάνα αξίας 2 δις; για να πολεμήσουμε τους Αφγανούς;

Γι'αυτό παρακολουθούμε αυτά που μας σερβίρουν και διασκεδάζουμε. Η τηλεόραση καλύπτει τα πάντα, από το μόνιμο κάψιμο της Αθήνας μέχρι την πασαρέλα για το ποια είναι η ωραιότερη του χωριού που λέγετε Αθήνα και ποια είναι ντυμένη καλύτερα. Όπως έλεγε ο Άλκης Στέας, αν θυμάμαι καλά, Ευτυχείτε!

Κώστας Ζουγρής