Σήμερα η δικαιολογία είναι οι Ιταλικές τράπεζες, αύριο;

Κάθε μέρα εδώ και χρόνια η Ελληνική οικονομία είναι έρμαιο της ανικανότητας αυτών που την κατευθύνουν.

Σταθερά προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν ζωντανή την εκλογική τους πελατεία αδιαφορώντας για το κοινωνικό σύνολο.

Έχουμε κουρασθεί να ακούμε για την κρίση στην Κίνα, την τρομοκρατία στην Ευρώπη και την Τουρκία, το Brexit, τις Ισπανικές εκλογές, τον κακό Σόιμπλε, την Λανγκάρντ, την κρίση στην Ρωσία, τους πρόσφυγες, τις Ιταλικές τράπεζες, και ο κατάλογος είναι ατελείωτος.

Η ουσία είναι ότι καμία Ελληνική κυβέρνηση δεν μπόρεσε να αντιδράσει στην μετά το 2009 εποχή, άλλοι έκαναν λιγότερα λάθη, άλλοι περισσότερα, όλοι όμως αδυνατούν, ή δεν θέλουν να πιάσουν τις συνέπειες που έχει στην κοινωνία μας αυτή η ατελείωτη κρίση, η οποία φοβάμαι θα τελειώσει χειρότερα από ότι νομίζουμε.

Ποια είναι η λύση; αυτό υπάρχουν υπεύθυνοι να μας το ξεκαθαρίσουν. Οι σκεπτόμενοι πολίτες παρακολουθούν το τρενάκι του τρόμου σε μία ολέθρια διαδρομή με όλο και περισσότερα θύματα.

Στο μόνο που έχουν δίκιο κάποιοι, είναι αυτό που λένε αποκατάσταση εμπιστοσύνης και σταθερότητα.

Το παραμύθι των ξένων επενδυτών που περιμένουμε, πρέπει να τελειώσει. Κανείς ξένος δεν έρχεται αν δεν ξεκαθαρίσει το τοπίο, αν δεν μειωθεί η φορολογία και αν δεν πάψουν να αλλάζουν τα πάντα κάθε μέρα, όπως επιδιώκουν να κάνουν τώρα με τον εκλογικό νόμο.

Οι επενδύσεις θα έλθουν μόνο από τους εγχώριους κροίσους οι οποίοι αυτό που κάνουν τώρα, είναι απλά να μοιράζονται μεταξύ τους ότι έχει αξία, γι' αυτό στις δημοπρασίες για πώληση κρατικής περιουσίας υπάρχει συνήθως μόνο ένας. Πρώτα θα βάλουν λεφτά αυτοί, θα αυξήσουν τους μισθούς, θα κάνουν προσλήψεις και ύστερα θα έλθουν οι ξένοι.

Το πως μπορεί να γίνει αυτό το καταλαβαίνει και ο πιο απλός άνθρωπος, όμως δεν βλέπουμε να βελτιώνεται η κατάσταση, αντίθετα, η ανασφάλεια έχει όλο και μεγαλύτερο μερίδιο στην καθημερινότητα, αφού η εθνική ομοψυχία που απαιτείται, είναι απαγορευμένο φρούτο σχεδόν για όλους τους πολιτικούς μας.

https://www.apotis4stis5.com/ellhnika/ellhnikh-gwnia/17574-1982

Κώστας Ζουγρής