Ποιος Θανάσης, με τον Θανάση Βέγγο

Ποιος Θανάσης, με τον Λάκη & ....τον Θανάση Βέγγο

Στην κωμική ελληνική ταινία του 1969, πρωταγωνιστούν ο Θανάσης Βέγγος και η Άννα Φόνσου.

Ο Θανάσης Τρίκορφος (Θανάσης Βέγγος), έντιμος, ευχάριστος και φιλεύσπλαχνος καταστηματάρχης ηλεκτρικών συσκευών, εξυπηρετεί και διευκολύνει όλο τον κόσμο, παρ' όλο που κι ο ίδιος περνά δυσκολίες. Κάποια στιγμή προσλαμβάνει στο κατάστημά του τη χαριτωμένη Στέλλα (Άννα Φόνσου), η οποία έχει απόλυτη ανάγκη να εργαστεί, διότι- συν τοις άλλοις - συντηρεί και τον χαρτοπαίχτη φίλο της, Αλέκο (Βαγγέλης Πλοιός), που απομυζά κάθε της οικονομία. Ο Θανάσης, γοητευμένος από τη σπιρτάδα και την καλή της καρδιά, την ερωτεύεται και νιώθει πανευτυχής. Το ίδιο αισθάνεται και η Στέλλα, αλλά το κρατά μυστικό, φοβούμενη την αντίδραση του φίλου της.

Όταν ο καλοκάγαθος κι εύπιστος Θανάσης μαθαίνει για το δεσμό της απογοητεύεται, η πληγωμένη καρδιά του σκληραίνει και αποστασιοποιείται. Από γαλαντόμος καταστηματάρχης γίνεται δύστροπος, αυταρχικός και απαιτητικός έμπορος.

Στο μεταξύ δυο φίλοι του, ο Φώντας (Τάκης Μηλιάδης) και ο Παντελής (Γιώργος Βελέντζας), προσπαθούν να τον πείσουν να συνεργαστεί επιχειρηματικά με την κοσμική κυρία Μάργκαρετ Κοράκη (Αιμιλία Υψηλάντη), με απώτερο σκοπό να του «φάνε» το μαγαζί.

Η Στέλλα, που ακούει τυχαία τη συζήτηση και μαθαίνει για την παγίδα, που ετοιμάζονται να του στήσουν οι "καλοί του φίλοι", θορυβείται κι αψηφώντας τα πάντα ματαιώνει τα σχέδιά τους την ύστατη στιγμή. Εξαιτίας αυτής της συμπεριφοράς αποκαλύπτεται κι ο έρωτάς της για το Θανάση.

Η ταινία συνδυάζει το κωμικό με το συγκινησιακό στοιχείο και τελειώνει με χάπι εντ.

ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΘΑΝΑΣΗ

 

 
 
 

 

ΠΟΙΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ με τον Θανάση Βέγγο

 

 

ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΡΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΣΟΥ

Video Url

 

Και λόγω επικαιρότητας