Ο χορός του Σάκαινα-Σταύρος Ξαρχάκος

Από την ταινία του 1964 Λόλα. Μπουζούκι παίζει ο Γιώργος Ζαμπέτας

Γνωστή και ως Λόλα της Τρούμπας, η δραματική ταινία του ελληνικού κινηματογράφου, είναι παραγωγής 1964 σε σενάριο Ηλία Λυμπερόπουλου και σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου.

Ο Άρης (Νίκος Κούρκουλος) βγαίνει από τη φυλακή και επιστρέφει σ' ένα καμπαρέ της Τρούμπας για να ξεκαθαρίσει παλιούς λογαριασμούς με μια συμμορία που του έστησε άσχημο παιχνίδι και τον έστειλε για τρία χρόνια στη φυλακή. Θέλει επίσης να σιγουρευτεί αν η Λόλα (Τζένη Καρέζη), μια γυναίκα ελευθέρων ηθών με την οποία είχε ερωτική σχέση, ήταν μεταξύ των προσώπων που τον πρόδωσαν.

Στο μεταξύ, ο Στέλιος (Διονύσης Παπαγιαννόπουλος), αρχηγός της συμμορίας και ιδιοκτήτης του καμπαρέ, κρατά κοντά του τη Λόλα, με την οποία είναι ερωτευμένος. Στην ιστορία εμπλέκεται καθοριστικά κι ένας γέρος δεσμοφύλακας του Άρη (Παντελής Ζερβός), που στο τέλος αποδεικνύεται ότι είναι ο πατέρας της Λόλας.

Ο Στέλιος, για να ξεφορτωθεί τον Άρη και να έχει ελεύθερο το πεδίο με τη Λόλα, πληρώνει τον Μαύρο (Σπύρος Καλογήρου), έναν μπράβο του, για να σκοτώσει τον Άρη. Παράλληλα, βάζει κάποιους άλλους να απαγάγουν τη Λόλα, ασκώντας μεγαλύτερη ψυχολογική πίεση στον Άρη.

Όταν έρχεται η ώρα της τελικής μονομαχίας ανάμεσα στον Άρη και τον Μαύρο, ο γέρος δεσμοφύλακας είναι αυτός που θα εξοντώσει τον κακό αρχηγό της συμμορίας, προκειμένου να γλιτώσει από την κατηγορία του φόνου τον Άρη, ο οποίος είναι ο μελλοντικός γαμπρός του.

Video Url