Εκείνο το καλοκαίρι, μια πετυχημένη ταινία του 1971 για μια χαμένη αγάπη

To Εκείνο το καλοκαίρι είναι τίτλος μιας βραβευμένης ελληνικής ρομαντικής δραματικής ταινίας του 1971, σε σκηνοθεσία Βασίλη Γεωργιάδη, σενάριο Πάνου Κοντέλλη, παραγωγή Κλέαρχου Κονιτσιώτη και με πρωταγωνιστές την Έλενα Ναθαναήλ, τον Λάκη Κομνηνό, τον Ανδρέα Φιλιππίδη, τη Ρούλα Χριστοπούλου και τον Βασίλη Ανδρεόπουλο.

Από την ταινία Εκείνο το καλοκαίρι (1971)

Ένα ζευγάρι βρίσκεται σε διάσταση επί δύο χρόνια και στα πρόθυρα να πάρει διαζύγιο. Ο Πέτρος (Λάκης Κομνηνός) επιστρέφει στην Αθήνα από το Λονδίνο μετά από πρόσκληση της συζύγου του, Έλενας (Έλενα Ναθαναήλ), και η συνάντησή τους στο εξοχικό της οικογένειας κοντά στη θάλασσα θερμαίνει και πάλι τον παλιό έρωτα τους.

Ο Πέτρος είναι έτοιμος να ξεκινήσει μια νέα ζωή μαζί της, αλλά η ίδια είναι καταδικασμένη να πεθάνει από καρκίνο. Αυτό το καλοκαίρι θα είναι το τελευταίο και για τους δύο και το μόνο που έχει απομείνει στον Πέτρο είναι να σταθεί στο πλευρό του παιδιού τους, της μικρής Τζένης. Μετά την αρχική αμηχανία, το κοριτσάκι και πατέρας του αρχίζουν σιγά σιγά να χτίζουν μια σχέση εμπιστοσύνης, αφού πρέπει να ζήσουν μαζί με την προϋπόθεση να αγαπιούνται για μια ζωή. Ο θάνατος βρίσκει τελικά την Έλενα σε μια μοιραία καταδυτική εξόρμηση όπου πήγε μαζί με τον Πέτρο. Ο Πέτρος και η Τζένη μένουν μόνοι τους στη ζωή.

Έλενα Ναθαναήλ - Έλενα
Λάκης Κομνηνός - Πέτρος
Ρούλα Χριστοπούλου - Τζένη
Ανδρέας Φιλιππίδης - γιατρός
Βασίλης Ανδρεόπουλος - πατέρας Έλενας

Video Url