Classic Albums : FireHouse - FireHouse (1990)

FireHouse
FireHouse-FireHouse

Ένα από τα καλύτερα hard rock ντεμπούτα όλων των εποχών

Η αφορμή για να θυμηθούμε αυτό το album ήταν η χειρότερη δυνατή. Ο αγαπημένος CJ Snare, η φωνή των All She Wrote, When I Look Into Your Eyes και τόσων άλλων πανέμορφων τραγουδιών, έφυγε στα 64 του χρόνια ύστερα από μάχη με τον καρκίνο. Όσοι βρέθηκαν στα εν Ελλάδι live του συγκροτήματος στα τέλη της δεκαετίας του 2000, έχουν να λένε για έναν από τους καλύτερους frontmen, αλλά και ανθρώπους γενικότερα.

Οι FireHouse κατάφεραν κάτι που φαινομενικά ήταν πολύ δύσκολο. Σε ένα είδος του οποίου οι χρυσές μέρες είχαν περάσει και τα καλύτερα albums του είχαν ήδη κυκλοφορήσει, μας έδωσαν ένα ντεμπούτο το οποίο έκανε το glam hard rock να ακούγεται ολόφρεσκο και δυναμικό. Με εξαιρετική παραγωγή και κρυστάλλινο ήχο, με το ταλέντο του Bill Leverty στην κιθάρα, τις ερμηνείες του Snare αλλά πάνω από όλα με τραγούδια τα οποία ήταν καταδικασμένα να μείνουν σε μεγάλο βαθμό κλασικά. Στα MTV Awards του 1992, οι FireHouse κέρδισαν δικαίως το βραβείο Favorite New Heavy Metal/Hard Rock Artist.

Έχοντας ως οδηγό την αφρόκρεμα του Αμερικανικού hard rock, τόσο στα 70s (Aerosmith, Boston) όσο και στα 80s (Ratt κ.α.), το συγκρότημα ντεμπουτάρισε με ένα πακέτο τραγουδιών τα οποία προκαλούν φρενίτιδα μέχρι σήμερα, σε όποιο club ή party ακούγονται. Το καταιγιστικό Overnight Sensation, το ρυθμικό Shake & Tumble, η πανέμορφη μπαλάντα Love of a Lifetime, το Lover's Lane και τα υπόλοιπα. Με το All She Wrote ωστόσο να στέκει ένα σκαλί πιο πάνω σε αναγνωρισιμότητα και ποιότητα, να είναι αναγνωρίσιμο σε όλο τον κόσμο από τον πρώτο στίχο και να συγκαταλέγεται στους αιώνιους ύμνους, όχι μόνο του είδους αλλά του rock γενικότερα.

Η ποιότητα δεν εγκατέλειψε ποτέ το συγκρότημα, το οποίο τα επόμενα χρόνια συνέχισε να κυκλοφορεί από αξιόλογους έως εξαιρετικούς δίσκους, με τα Hold your Fire, 3 και O2 να ξεχωρίζουν. Το νήμα της ζωής κόπηκε απότομα και άδοξα για τον CJ Snare, εκεί που πολύς κόσμος νόμιζε ότι θα επέστρεφε ακμαίος. Η μουσική κληρονομιά του με τους FireHouse και τα τραγούδια αυτού του ανεπανάληπτου ντεμπούτου θα μας συντροφεύουν για πολλά χρόνια ακόμα.

Tracks:

1. Rock on the Radio
2. All She Wrote
3. Shake & Tumble
4. Don't Treat Me Bad
5. Oughta Be a Law
6. Lover's Lane
7. Home is Where the Heart Is
8. Don't Walk Away
9. Seasons of Change
10. Overnight Sensation
11. Love of a Lifetime
12. Helpless