1974 : This year in Classic Rock vol. II

1974

Τρεις δίσκοι που ξεχώρισαν στο classic rock πριν από 50 χρόνια vol. II.

Το ταξίδι στα 70s μόλις ξεκίνησε και στόχος της στήλης είναι να καλύψει το μεγαλύτερο κομμάτι του μουσικού πλούτου της δεκαετίας. Από τη θησαυροφυλάκιο της εποχής και τη χρονιά του 1974, πιάνουμε σήμερα άλλα 3 ιστορικά albums, το καθένα με το δικό του ειδικό βάρος και σημασία.

1. Lynyrd Skynyrd - Second Helping

Lynyrd Skynyrd

Δεύτερο album για τους Skynyrd και κάπου εδώ καταξιώνονται μια για πάντα ως το κορυφαίο όνομα του southern rock, ξεπερνώντας τους Allman Brothers. Διότι πολύ απλά το Sweet Home Alabama (γραμμένο ως απάντηση σε σχόλια του Neil Young) δεν είναι απλά το πιο γνωστό τραγούδι του είδους, αλλά η κληρονομιά του στον παγκόσμιο πολιτισμό. Εξαιρετικό και αδικημένο το έπος "The Needle and the Spoon"

1) Sweet Home Alabama
2) I Need You
3) Don't Ask Me No Questions
4) Workin' for M.C.A.
5) The Ballad of Curtis Loew
6) Swamp Music
7) The Needle and the Spoon
8) Call Me The Breeze

2. Thin Lizzy - Nightlife

ThinLizzyNightlife.jpg

Οι Lizzy γίνονται κουαρτέτο καθώς για πρώτη φορά αποκτούν κιθαριστικό δίδυμο. Οι Scott Gorham και Brian Robertson θα γράψουν ιστορία με το γκρουπ τα επόμενα χρόνια, ωστόσο στο εν λόγω album ψάχνουν ακόμα τη χημεία τους. Παρόλα αυτά, τραγούδια όπως το ομώνυμο και η τρομερή μπαλάντα Still in Love With You δείχνουν πως κάτι πολύ σπουδαίο θα ερχόταν στα albums που θα ακολουθούσαν.

1) She Knows
2) Night Life
3) It’s Only Money
4) Still in Love With You
5) Frankie Carroll
6) Showdown
7) Banshee
8) Philomena
9) Sha-La-La
10) Dear Heart

3. New York Dolls - Too Much Too Soon

NewYorkDolls.jpg

Ο τίτλος του album είναι καθόλα ενδεικτικός. Οι New York Dolls τα έζησαν όλα πολύ γρήγορα, τη φήμη, τη δόξα, το χρήμα και τις καταχρήσεις, και αστραπιαία εξαφανίστηκαν. Προβλήματα μεταξύ των μελών του γκρουπ είχαν ως αποτέλεσμα την αποβολή τους από τη δισκογραφική εταιρεία, αλλά και τη διάλυση τους μερικά χρόνια αργότερα. Το "χρέος" τους προς τη μουσική το είχαν κάνει με το παραπάνω, όντας επιδραστικοί όσο πολύ λίγα συγκροτήματα.

1) Babylon
2) Stranded in the Jungle
3) Who Are the Mystery Girls?
4) (There’s Gonna Be a) Showdown
5) It's Too Late
6) Puss 'N' Boots
7) Chatterbox
8) Bad Detective
9) Don’t Start Me Talkin’
10) Human Being