Μέρες μαγικές με γρανίτες και Ταμ Ταμ

Τον περνάω εφτά χρόνια, αλλά στην ίδια γενιά ανήκουμε. Αθηναίοι και οι δύο, μεγαλωμένοι και οι δύο στο κέντρο τής Αθήνας, κάποια στιγμή συναντηθήκαμε, αφού βρεθήκαμε να δουλεύουμε και οι δυο στον ίδιο επάγγελμα χώρο. Ραδιόφωνο, αλλά και διαφήμιση. Στα χρόνια τού ‘60, εκείνος παρουσίαζε στο Β’ Πρόγραμμα το «Μουσικό ταχυδρομείο» τού Ράδιο Oρφανίδη με όλες τις καινούριες δισκογραφικές επιτυχίες τής εταιρίας RCA.

Αργότερα, δούλεψε στον Seven X και στο Radio Gold τού Νίκου Μαστοράκη. Στο χώρο τής διαφήμισης, κάποια από τα σποτάκια που έφτιαχνε ως στέλεχος μεγάλων διαφημιστικών εταιρειών, έτυχε να τα εκφωνώ εγώ.

Πρόσφατα με τον Γιάννη Ηλίδη, είπαμε να φρεσκάρουμε την παλιά μας τη φιλία και να που στην πρώτη μας συνάντηση, ήρθε μαζί και η έκπληξη. Ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο με με άρωμα εποχής και τίτλο «Μέρες μαγικές με γρανίτες και ΤΑΜ-ΤΑΜ»..

Σάς δείχνω το εξώφυλλο. Στις περίπου 350 σελίδες του, ο Γιάννης ζωντανεύει τη μυθική δεκαετία τού ‘60 και λίγο πριν, λίγο μετά, με πλήθος πληροφορίες, αναμνήσεις και προσωπικές του εμπειρίες που οδηγούν ίσως σε κάτι που ο ίδιος ο Γιάννης, βγάζει συμπληρώνοντας: «Τότε, όλοι περιμέναμε με ανυπομονησία τα επόμενα χρόνια που θα έρχονταν. Μακάρι να ξέρω από τότε πως εκείνα ήταν τα καλύτερά μας χρόνια».

Γιώργος Παπαστεφάνου