Kashmir-Led Zeppelin

Kashmir-Led Zeppelin

Το έγραψαν με φανερή τη συμβολή του John Bonham που πέθανε στις 25 Σεπτεμβρίου 1980, με σκοπό να επαναλάβουν την επιτυχία του Stairway To Heaven, ήθελαν με το Physical Graffiti να έχουν κι αυτοί ένα διπλό άλμπουμ στο ενεργητικό τους, όπως οι Beatles είχαν το Λευκό, οι Stones το Exile On Main Street και ο Dylan το Blonde On Blonde.

Συμπεριλήφθηκε στον έκτο δίσκο τους, Physical Graffiti, το 1975. Γράφτηκε από τους Ρόμπερτ Πλαντ και Τζίμι Πέιτζ (ενώ ονομαστική αναφορά δίνεται και στον Τζον Μπόναμ), σε μία περίοδο τριών ετών. Έγινε ένα από τα πιο συνηθισμένα στις ζωντανές εμφανίσεις τους, μετά την κυκλοφορία του και πλέον θεωρείται ως ένα από τα πιο επικά "προοδευτικά" (progressive) τραγούδια τους.

Το 1995, ο Πλαντ και ο Πέιτζ, ηχογράφησαν και μία ορχηστρική έκδοσή του, και το συμπεριέλαβαν στον ζωντανό δίσκο No Quarter: Jimmy Page and Robert Plant Unledded. Γενικότερα, πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά τραγούδια τους.

Το περιοδικό Rolling Stone, το συμπεριέλαβε στη λίστα του με τα 500 Σπουδαιότερα Τραγούδια όλων των εποχών, το κατέταξε στην 141η θέση. Το 2007, κυκλοφόρησε ως σινγκλ σε μορφή ψηφιακής λήψης, το οποίο μπήκε σε μερικά τσαρτ, όπως στα βρετανικά που έφτασε στο νούμερο 80.

 

https://www.popup.gr/