If You Leave Me Now - Chicago

Δεν ακούω μουσική, δεν μ'αρέσει το σινεμά, δεν διαβάζω βιβλία, γενικά δεν μ'αρέσει η σελίδα σας, γιατί να σας βοηθήσω;

Νο 1 στην Αμερική το 1976... O τραγουδιστής τους Peter Cetera γεννήθηκε 13 Σεπτεμβρίου 1944

Το " If You Leave Me Now " είναι ένα τραγούδι του αμερικανικού ροκ συγκροτήματος Chicago , από το άλμπουμ τους Chicago X . Γράφτηκε και τραγούδησε ο μπασίστας Peter Cetera και κυκλοφόρησε ως single στις 30 Ιουλίου 1976.

Είναι επίσης ο τίτλος μιας συλλογής άλμπουμ στο Σικάγο που κυκλοφόρησε από την Columbia Records (Columbia 38590) το 1983.

Το single έφτασε στην κορυφή του Billboard Hot 100 στις 23 Οκτωβρίου 1976 και έμεινε εκεί για δύο εβδομάδες, καθιστώντας το την πρώτη επιτυχία για το γκρουπ καθώς και το νούμερο ένα στα τσαρτ Easy Listening .

Το "If You Leave Me Now" ήταν επίσης η μεγαλύτερη επιτυχία του Σικάγο διεθνώς, φτάνοντας στην κορυφή των charts σε άλλες χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο , την Αυστραλία , την Ιρλανδία , τον Καναδά και την Ολλανδία .

Στο Ηνωμένο Βασίλειο διατήρησε την πρώτη θέση για τρεις εβδομάδες. Ήταν ένα από τα πέντε "non-disco" τραγούδια που έφτασε στο νούμερο ένα στις ΗΠΑ σε μια περίοδο εννέα μηνών του 1976.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα Zachary Houle του PopMatters , «Το τραγούδι ήταν τόσο διάχυτο στο ραδιόφωνο κατά την κυκλοφορία του που, σύμφωνα με πληροφορίες, όσοι συντονίζονταν στη Νέα Υόρκη μπορούσαν να ακούσουν το τραγούδι να παίζει σε τέσσερις διαφορετικούς σταθμούς, ο καθένας με διαφορετικές μορφές, ταυτόχρονα». 

 

 

 

https://www.popup.gr/