Summertime - Janis Joplin

Summertime - Janis Joplin

Η Ερμηνεία Του "Summertime" Της Janis Joplin το 1969, είναι Το Καλύτερα Κρυμμένα Μυστικά Του Rock

“Summertime, And The Living’s Easy…”

Υπάρχει κάτι στην ερμηνεία της στο «Summertime» το 1969, που την κάνει να φαίνεται πολύ μεγαλύτερη και σοφότερη από τα τότε 26 της χρόνια.

Ερμηνεύοντας με τους Big Brother and the Holding Company, η Joplin ήταν μια υπολογίσιμη δύναμη στη σκηνή, αλλά ποτέ τόσο πολύ όσο όταν αντιμετώπισε αυτό το κλασικό του George Gershwin.

Ενώ το δικό της είναι μόνο ένα από τα 25.000 εξώφυλλα, καταφέρνει να επισκιάσει με κάποιο τρόπο αυτό ακόμη και της Billie Holiday με τη 'βαλτώδη' αίσθηση του.

Fun Fact: Το "Summertime" είναι μια άρια που συντέθηκε το 1934 από τον George Gershwin για την όπερα Porgy and Bess του 1935 . Λέγεται ότι η Janis το τραγουδά με «την εξουσία ενός πολύ παλιού πνεύματος».

Αυτό που μου αρέσει σε αυτή την παράσταση είναι ότι είναι αρκετά γυμνό, όπως ήταν ο κανόνας για την Janis – γυρίστηκε σε ασπρόμαυρο, είναι μια από τις σπάνιες παραστάσεις του «Summertime» που υπάρχει στην ταινία, και στην οποία συμμετέχουν μόνο η Janis και η μπάντα της.

Τα κοντινά πλάνα της Janis, καθιστούν ουσιαστικά αδύνατο να μην σας διαπεράσει αυτή η ισχυρή φωνή ή η υπόσχεση που κρατά!

Κυκλοφόρησε το 1968...

 

Video Url