Bitter Sweet Symphony-Verve

Είναι Παρασκευή και ακούμε ροκ του '90

Το " Bitter Sweet Symphony " είναι από το τρίτο στούντιο άλμπουμ τους, Urban Hymns (1997). Η παραγωγή του έγινε από την Youth και κυκλοφόρησε στις 16 Ιουνίου 1997 από τη Hut Recordings και τη Virgin Records ως το βασικό σινγκλ του άλμπουμ.

Το τραγούδι βασίζεται σε ένα δείγμα από μια έκδοση του 1965 του τραγουδιού των Rolling Stones " The Last Time " από την Ορχήστρα Andrew Oldham . Οι Verve πρόσθεσαν έγχορδα, κιθάρα, κρουστά και φωνητικά. Πήραν δικαιώματα χρήσης του δείγματος "Last Time" από τον κάτοχο των πνευματικών δικαιωμάτων στην Decca Records , αλλά τους αρνήθηκε η άδεια από τον πρώην μάνατζερ των Rolling Stones, Allen Klein . Μετά από μήνυση, οι Verve παραιτήθηκαν από όλα τα δικαιώματα και τα μέλη των Rolling Stones Μικ Τζάγκερ και Κιθ Ρίτσαρντς προστέθηκαν στους τίτλους σύνθεσης τραγουδιών. Το 2019, μετά τον θάνατο του Klein, οι Jagger, Richards και Klein'Ρίτσαρντ Άσκροφτ .

Το μουσικό βίντεο παρουσιάζει τον Άσκροφτ να περπατά σε ένα πολυσύχναστο πεζοδρόμιο στο Χόξτον του Λονδίνου, πέφτοντας πάνω σε περαστικούς. Παιζόταν συχνά σε μουσικά κανάλια και ήταν υποψήφιο για πολλά βραβεία. Το μουσικό βίντεο προτάθηκε για το βίντεο της χρονιάς , το καλύτερο ομαδικό βίντεο και το καλύτερο εναλλακτικό βίντεο στα MTV Video Music Awards του 1998

Ο Richard Ashcroft έγινε 51 ετών.

Ευχαριστούμε όλους αυτούς που μας έχουν βοηθήσει μέχρι τώρα, αλλά κι αυτούς που μας παρακολουθούν και ανέχονται την ιδιαιτερότητα της σελίδας μας, που βασικά έχει σαν στόχο να καλύπτει όλο τον μουσικό χώρο και να ενημερώνει και να ψυχαγωγεί τον κάθε σύγχρονο σκεπτόμενο άνθρωπο.