I'm Not In Love-10cc

I'm Not In Love-10cc

Το άλμπουμ The Original Soundtrack κυκλοφόρησε στις 11 Μαρτίου 1975.

76 ετών ο τραγουδιστής του Eric Stewart. 78 o Kevin Godley, 76 o Lol Creme  Πόσες φορές ερωτευθήκατε από τότε;

Το " I'm Not in Love " είναι γραμμένο από τα μέλη του συγκροτήματος Eric Stewart και Graham Gouldman . Είναι γνωστό για το καινοτόμο και ξεχωριστό backing κομμάτι του, που αποτελείται κυρίως από τα multitrack φωνητικά του συγκροτήματος. Κυκλοφόρησε στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Μάιο του 1975 ως το δεύτερο σινγκλ από το τρίτο άλμπουμ του συγκροτήματος, The Original Soundtrack , έγινε το δεύτερο από τα τρία νούμερο ένα σινγκλ του γκρουπ στο Ηνωμένο Βασίλειο μεταξύ 1973 και 1978, φτάνοντας στην κορυφή του UK Singles Chart.για δύο εβδομάδες.

Το "I'm Not in Love" έγινε η σημαντική επιτυχία του συγκροτήματος και εκτός Ηνωμένου Βασιλείου, φτάνοντας στην κορυφή των charts στον Καναδά και τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας, καθώς και στην κορυφή των δέκα των charts σε πολλές άλλες χώρες, όπως η Αυστραλία, η Γερμανία, η Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία και Ηνωμένες Πολιτείες.

Γράφτηκε κυρίως από τον Stewart ως απάντηση στη δήλωση της συζύγου του ότι δεν της έλεγε αρκετά συχνά ότι την αγαπάει, το "I'm Not in Love" σχεδιάστηκε αρχικά ως ένα τραγούδι της bossa nova που παίζεται στις κιθάρες, αλλά τα άλλα δύο μέλη του το συγκρότημα, ο Kevin Godley και ο Lol Creme , δεν εντυπωσιάστηκαν με την ιδέα για το κομμάτι και εγκαταλείφθηκε.

Ωστόσο, αφού άκουσε μέλη του προσωπικού τους να συνεχίζουν να τραγουδούν τη μελωδία γύρω από το στούντιο τους, ο Stewart έπεισε το γκρουπ να δώσει άλλη μια ευκαιρία στο τραγούδι, στην οποία ο Godley απάντησε ότι για να λειτουργήσει το τραγούδι έπρεπε να αλλάξει ριζικά και πρότεινε στο συγκρότημα θα πρέπει να προσπαθήσετε να δημιουργήσετε μια νέα έκδοση χρησιμοποιώντας μόνο φωνές.

 

Αναζητήστε τις ομοιότητες ανάμεσα στα 2 τραγούδια, το 10cc κυκλοφόρησε αρκετούς μήνες νωρίτερα