One-Metallica (1988)

One-Metallica (1988)

33 χρόνια πριν από το άλμπουμ τους And Justice For All και βίντεο από την ταινία του 1971 Johnny Got His Gun.

Πρόκειται τραγούδι με αντιπολεμικό χαρακτήρα του αμερικανικού heavy metal συγκροτήματος Metallica. Κυκλοφόρησε ως single για τον τέταρτο δίσκο του συγκροτήματος ...And Justice for All, το 1988. Το single ήταν το πρώτο που μπήκε στα πρώτα 40 του αμερικανικού Billboard Hot 100 και συγκεκριμένα στη θέση 35. Στα φινλανδικά chart έγινε νούμερο 1.

Ερμήνευσαν ζωντανά το τραγούδι, το 1989, στο σόου των Grammy Awards. Ενώ την επόμενη χρονιά κέρδισε Grammy στην κατηγορία Καλύτερο Metal Τραγούδι. Το κομμάτι από τη στιγμή της κυκλοφορίας του έγινε ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια του συγκροτήματος και με συχνότατες ερμηνείες του σε συναυλίες, κάνοντάς το πιο παιγμένο από τον δίσκο τους ...And Justice for All. Θεωρείται από τα καλύτερα του συγκροτήματος με το Kerrang να το αξιολογεί ως το τρίτο όλης της καριέρας τους.

Το one απέκτησε και video clip, το οποίο παρουσιάστηκε το 1989 στο MTV. Το βίντεο απεικονίζει έναν σοβαρά τραυματισμένο άντρα, θύμα του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, ο οποίος δεν είναι σε θέση του να δει ούτε να μιλήσει, και επιστρέφει φυτό στο σπίτι του, περιμένοντας αβοήθητος τον θάνατό του. Με τη μόνη του ελπίδα να είναι μία συσκευή μέσω της οποίας μπορεί να διεξάγει επικοινωνία.

Το video clip είναι ασπρόμαυρο, σκηνοθετημένο από τον Μάικλ Σάλομον, και στη διάρκεια του εμφανίζονται σκηνές από την πολεμική ταινία Ο Τζόνι πήρε τ' όπλο του. Λόγω της χρήσης σκηνών της ταινίας, το συγκρότημα ήταν υποχρεωμένο να καταλάβει κάποιο ποσό για όσο το video clip προβαλλόταν, αυτό οδήγησε, τελικά, τους Metallica, να αγοράσουν τα δικαιώματα της ταινίας. Το video clip ήρθε στην πρώτη θέση του MTV, σύντομα μετά την προβολή του.

 

https://www.popup.gr/