Heroes-David Bowie (1977)

Heroes-David Bowie (1977)

Το "Heroes" είναι το 12ο στούντιο άλμπουμ του Άγγλου μουσικού David Bowie , που κυκλοφόρησε στις 14 Οκτωβρίου 1977 μέσω της RCA Records . Αφού κυκλοφόρησε το Low νωρίτερα εκείνο το έτος, ο Bowie περιόδευσε ως keyboardist του φίλου και τραγουδιστή του Iggy Pop .

Στο τέλος της περιοδείας, ηχογράφησαν το δεύτερο σόλο άλμπουμ της Pop, Lust for Life στο Hansa Tonstudio στο Δυτικό Βερολίνο, προτού ο Bowie συγκεντρωθεί εκεί με τον συνεργάτη Brian Eno και τον παραγωγό Tony Visconti για να ηχογραφήσουν το "Heroes" . Ήταν το δεύτερο μέρος της « Τριλογίας του Βερολίνου », μετά το Low και πριν από το Lodger(1979). Από τα τρία άλμπουμ, ήταν το μόνο που ηχογραφήθηκε εξ ολοκλήρου στο Βερολίνο. Μεγάλο μέρος του ίδιου προσωπικού από το Low επέστρεψε για τις συνεδρίες, ενισχυμένο από τον κιθαρίστα των King Crimson , Robert Fripp .

Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε σποραδικά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 1977. Τα περισσότερα κομμάτια συντέθηκαν επί τόπου στο στούντιο, ενώ οι στίχοι δεν γράφτηκαν παρά μόνο όταν ο Μπάουι στάθηκε μπροστά στο μικρόφωνο. Η μουσική βασίζεται στις ηλεκτρονικές και ατμοσφαιρικές προσεγγίσεις του προκατόχου της, αν και με πιο θετικούς τόνους, ατμόσφαιρες και παθιασμένες ερμηνείες. Το άλμπουμ ακολουθεί επίσης την ίδια δομή με τον προκάτοχό του, στην πρώτη πλευρά με πιο συμβατικά ροκ κομμάτια και τη δεύτερη με κυρίως μουσικά κομμάτια.

Η φωτογραφία εξωφύλλου, όπως και το The Idiot του Iggy Pop , είναι ένα νεύμα στον πίνακα Roquairol του Γερμανού καλλιτέχνη Erich Heckel . Μετά την κυκλοφορία, το "Heroes" γνώρισε εμπορική επιτυχία, φτάνοντας στο νούμερο 3 στο UK Albums Chart και στο νούμερο 35 στο US Billboard Top LPs & Tape chart. Ήταν το έργο της Τριλογίας του Βερολίνου που κυκλοφόρησε με τις περισσότερες απολαβές, με το NME και το Melody Maker να το ονομάζουν το αντίστοιχο άλμπουμ της χρονιάς. Ο Bowie προώθησε το άλμπουμ εκτενώς με τηλεοπτικές εμφανίσεις και συνεντεύξεις.

Υποστήριξε τους Low και "Heroes" στην παγκόσμια περιοδεία Isolar IIόλο το 1978. Οι ζωντανές εμφανίσεις από την περιοδεία εμφανίζονται στα ζωντανά άλμπουμ Stage (1978) και Welcome to the Blackout (2018).

Κυκλοφόρησε σαν σινγκλ στις 23 Σεπτεμβρίου 1977

Συνήθως το να γίνεις ήρωας σε κάποιο τομέα έχει το κόστος του, όμως αυτό γίνεται αντιληπτό στους άλλους εκ των υστέρων.