Dust In The Wind-Kansas

Dust In The Wind-Kansas

Εμπνευσμένο από ποίημα Ινδιάνων ιθαγενών της Αμερικής που αναφέρει ΄For All We Are Is Dust In The Wind'.

Συμπεριλήφθηκε στον δίσκο Point of Know Return, το 1977. Τον επόμενο χρόνο κυκλοφόρησε και ως single. Το τραγούδι το έγραψε ο Κέρι Λίβγκρεν. Οι στίχοι του κομματιού είναι περισσότερο φιλοσοφικοί.

Το single έφτασε στο νούμερο 6 των αμερικανικών Billboard Hot 100 και είναι το μόνο του σχήματος που έπιασε την δεκάδα σε αυτά τα chart. Ενώ στα καναδικά RPM Top 100 έφτασε έως το νούμερο 3.

Ωστόσο, έγινε χρυσό και στις δύο χώρες.Γενικότερα, πρόκειται για ένα από τα γνωστότερα τραγούδια του συγκροτήματος, έχοντας χρησιμοποιηθεί σε ταινίες αλλά και σε βιντεοπαιχνίδια.

Τα μάτια κλείνω/ μόνο για μια στιγμή, που αμέσως προσπερνά/ Τα όνειρά μου/ περνούν από μπροστά μου, τι παράξενο!/ Όλα είναι σκόνη/ σκόνη στον άνεμο είναι/ Παλιά γνωστά τραγούδια/ στα πέλαγα τ’ απέραντα σταλάζουμε/ κι αρνούμαστε πως ό, τι και να κάνουμε/ χαλάσματα στο χώμα αραδιάζουμε/

Είμαστε σκόνη, σκόνη στον άνεμο απλά/ Λοιπόν, μην περιμένεις άλλο τώρα/ Μόνο ο ουρανός κι η γη μένουν παντοτινά/ Ο χρόνος ξεγλιστρά, δεν αγοράζεται/ με ολόκληρου αυτού του κόσμου τα λεφτά/ Όλα είναι σκόνη, σκόνη στον άνεμο είναι/ Είμαστε σκόνη, σκόνη στον άνεμο απλά

(Απόδοση στα Ελληνικά με διατήρηση της ρίμας και του μέτρου του πρωτότυπου: Κώστας Χ. Σπίγγος)

 

 

Video Url