(Theme From a) SUMMER PLACE-Percy Faith & His Orchestra (1960)

(Theme From a) SUMMER PLACE-Percy Faith & His Orchestra (1960)

Το " Theme from A Summer Place " είναι ένα τραγούδι σε στίχους του Mack Discant και μουσική του Max Steiner , που γράφτηκε για την ταινία του 1959 A Summer Place , στην οποία πρωταγωνιστούσαν η Sandra Dee και ο Troy Donahue .

Ηχογραφήθηκε για την ταινία ως instrumental από τον Hugo Winterhalter . Αρχικά έγινε γνωστό ως " Theme Molly and Johnny ", αυτό το πλούσιο εκτεταμένο σύνθημα, όπως ενορχηστρώθηκε από τον Murray Cutter , δεν είναι το κύριο θέμα τίτλου της ταινίας, αλλά ένα δευτερεύον θέμα αγάπης που ακούγεται συχνά για τους χαρακτήρες που υποδύονται οι Dee και Donahue.

Μετά την εισαγωγή του στην ταινία από την ορχήστρα στούντιο της Warner Bros, το θέμα ηχογραφήθηκε από πολλούς καλλιτέχνες τόσο σε ορχηστρική όσο και σε φωνητική εκδοχή και έχει επίσης εμφανιστεί σε μια σειρά από μεταγενέστερες ταινίες και τηλεοπτικά προγράμματα.

Η πιο γνωστή εκδοχή του θέματος είναι μια οργανική εκδοχή του Πέρσι Φέιθ και της Ορχήστρας του που ήταν Νούμερο Ένα επιτυχία για εννέα εβδομάδες στο Billboard Hot 100 chart το 1960.

Ήταν σε μια από τις παλιές ραδιοφωνικές λίστες ο Γιάννης το είχε χαρακτηρίσει το πιο αγαπημένο του instrumental.

Δεν ξέρω αν ο Κώστας συμφωνεί ή έχει να αντιπροτείνει κάποιο άλλο.

Επί της ουσίας ακούγοντας τέτοια κομμάτια το μουσικό ταξίδι σε πάει σε εποχές ονειρικές.

Κώστας Σιέρρος