48 χρόνια μετά - Destroyer - Kiss (1976)

43 χρόνια μετά - Destroyer - Kiss (1976)

Κυκλοφόρησε 15 Μαρτίου 1976

Το Destroyer είναι το τέταρτο στούντιο άλμπουμ του αμερικανικού σκληρού ροκ συγκροτήματος Kiss , που κυκλοφόρησε στις 15 Μαρτίου 1976 από την Casablanca Records στις ΗΠΑ. Ήταν το τρίτο διαδοχικό άλμπουμ των Kiss που έφτασε στο top 40 στις ΗΠΑ, καθώς και το πρώτο που μπήκε στα chart στη Γερμανία και τη Νέα Ζηλανδία .

Το άλμπουμ πιστοποιήθηκε χρυσό από την RIAA στις 22 Απριλίου 1976 και πλατινένιο στις 11 Νοεμβρίου του ίδιου έτους, το πρώτο άλμπουμ Kiss που έγινε πλατινένιο.  Το άλμπουμ σηματοδότησε μια απομάκρυνση από τον ακατέργαστο ήχο των τριών πρώτων άλμπουμ του συγκροτήματος.

Αφού πέτυχαν μέτρια εμπορική επιτυχία με τα πρώτα τρία στούντιο άλμπουμ τους, οι Kiss πέτυχαν μια εμπορική ανακάλυψη με το συναυλιακό άλμπουμ του 1975 Alive! Ήταν το πρώτο άλμπουμ του συγκροτήματος που έλαβε χρυσή πιστοποίηση. Η επιτυχία του Alive! , η οποία πέρασε 110 εβδομάδες στα charts, ωφέλησε όχι μόνο το μαχόμενο συγκρότημα, αλλά και τη δισκογραφική τους Casablanca Records .

Οι Kiss υπέγραψαν νέο συμβόλαιο με την Καζαμπλάνκα στα τέλη του 1975, εν μέρει επειδή η εταιρεία ήταν πολύ υποστηρικτική από την αρχή της καριέρας του συγκροτήματος. Το συμβόλαιο ήταν για δύο άλμπουμ, μια ένδειξη ότι η Καζαμπλάνκα δεν ήταν βέβαιη αν το γκρουπ μπορούσε να αντιγράψει τα επιτεύγματα του Alive! 

Video Url

 

Και το Detroit Rock City σαν σινγκλ 27 Ιουλίου 1976