Daydream Nation-Sonic Youth (1988), 70 ετών η Kim Gordon

Daydream Nation-Sonic Youth (1988)

70 ετών η Kim Gordon

Η Kim Althea Gordon (γεννημένη στις 28 Απριλίου 1953) είναι Αμερικανίδα μουσικός, τραγουδιστής και τραγουδοποιός, περισσότερο γνωστή ως ο μπασίστας, κιθαρίστας και τραγουδιστής του εναλλακτικού ροκ συγκροτήματος Sonic Youth . Γεννημένη στο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης , μεγάλωσε στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια, όπου ο πατέρας της ήταν καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες .

Μετά την αποφοίτησή της από το Otis College of Art and Design του Λος Άντζελες , μετακόμισε στη Νέα Υόρκη για να ξεκινήσει μια καλλιτεχνική καριέρα. Εκεί, σχημάτισε τους Sonic Youth με τον Thurston Moore το 1981. Αυτή και ο Μουρ παντρεύτηκαν το 1984 και το συγκρότημα κυκλοφόρησε συνολικά έξι άλμπουμ σε ανεξάρτητες εταιρείες πριν από το τέλος της δεκαετίας του 1980.

Στη συνέχεια κυκλοφόρησαν εννέα στούντιο άλμπουμ στη μεγάλη δισκογραφική DGC Records , ξεκινώντας με τον Goo το 1990. Ο Γκόρντον ήταν επίσης ιδρυτικό μέλος του μουσικού έργου Free Kitten , το οποίο σχημάτισε με την Τζούλια Κάφριτς το 1993.

Video Url

 

 

https://www.popup.gr/