Highway To Hell-AC/DC, έγινε 44 ετών

Highway To Hell-AC/DC, έγινε 41 ετών

Κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 1979, o Bon Scott είχε γεννηθεί 9 Ιουλίου 1946, πέθανε 19 Φεβρουαρίου 1980

Ήταν ο πρώτος δίσκος των AC/DC του οποίου την παραγωγή δεν έκαναν ο Χάρι Βάντα και ο Τζορτζ Γιανγκ. Το συγκρότημα ξεκίνησε τη σύνθεση τραγουδιών και την ηχογράφηση ντέμο, τον Ιανουάριο του 1979 στα "Albert Studios" του Σίδνεϊ, όπου γνώρισαν τον παραγωγό Έντι Κρέιμερ.

Ο Κρέιμερ απολύθηκε λίγο αργότερα, με τον Ρόμπερτ Τζον "Mutt" Λανγκ να παίρνει τη θέση του, παραμένοντας, εκτός του "Highway to Hell" και για τα επόμενα δύο άλμπουμ του συγκροτήματος. Οι ηχογραφήσεις του δίσκου πραγματοποιήθηκαν στα "Criteria Studios" του Μαϊάμι τον Φεβρουάριο του 1979 και στα "Roundhouse Studios" του Λονδίνου τους δύο επόμενους μήνες.

Από τις 1 Μαΐου μέχρι τις 5 Αυγούστου του 1979, το συγκρότημα περιόδευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, δίνοντας 55 συναυλίες. Ακολούθησε μία σύντομη ευρωπαϊκή περιοδεία, για να συνεχίσουν για άλλους δύο μήνες στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η χρονιά έκλεισε με τους Ac/Dc να περιοδεύουν στη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία και τη Γαλλία.

 

 

 

Video Url

 

Αγαπάτε την μουσική από το παρελθόν; θέλετε να ξέρετε τι συμβαίνει σήμερα στον κόσμο; σας αρέσει να ενημερώνεστε πρώτοι για τις αυριανές εξελίξεις; στηρίξτε την προσπάθεια μας με όποιο ποσό θέλετε και σας επιτρέπουν τα οικονομικά σας, εμείς θα προσπαθήσουμε με όλες τις δυνάμεις μας να σας το ανταποδώσουμε.