Too Old To Rock N Roll, Too Young To Die-Jethro Tull (1976)

Too Old To Rock N Roll, Too Young To Die-Jethro Tull (1976)

 

Ο Ian Scott Anderon‎ γεννήθηκε στις 10 Αυγούστου του 1947.

Ο Άντερσον απέκτησε ενδιαφέρον για την μουσική από την παιδική του ηλικία, με κύριες επιρροές του την τζαζ και το ροκ εντ ρολ. Η οικογένεια του μετακόμισε στο Μπλάκπουλ το 1963 και μαζί με συμμαθητές του, σχημάτισε τους Blades, όπου τραγουδούσε και έπαιζε φυσαρμόνικα. Το 1967, σε μία προσπάθεια να πλησιάσουν στο Λονδίνο και να εκμεταλλευτούν την δυναμική μουσική σκηνή του, μετακόμισαν στο Λούτον. Παρ' όλα αυτά, το συγκρότημα σύντομα διαλύθηκε και ο Άντερσον πούλησε την ηλεκτρική του κιθάρα, αγοράζοντας ένα φλάουτο.

Η κίνηση αυτή αποδείχθηκε κομβικής σημασίας για την εξέλιξη των Jethro Tull, με τον Άντερσον να μαθαίνει να παίζει σε μπλουζ-ροκ ύφος σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μαζί με τον μπασίστα Γκλεν Κόρνικ, τον κιθαρίστα Μικ Άμπρααμς και το ντράμερ Κλάιβ Μπάνκερ σχημάτισαν την πρώτη μορφή του συγκροτήματος, το οποίο έφερε τις αρχικές ονομασίες Navy Blue και Bag of Blues, πριν αλλάξει το όνομα του σε Jethro Tull.

Πρώτη κυκλοφορία των Jethro Tull, ήταν το άλμπουμ "This Was", το οποίο σκαρφάλωσε στο Top-10 των βρετανικών τσαρτ και εξασφάλισε στο συγκρότημα μία σειρά συναυλιών στο κλαμπ "Marquee" του Λονδίνου, όπου ο Άντερσον εξελίχθηκε σε έναν από τους καλύτερους και χαρακτηριστικότερους τραγουδιστές του είδους, παίζοντας το φλάουτο ενώ στεκόταν στο ένα πόδι και χοροπηδώντας πάνω στην σκηνή.

Οι Jethro Tull συνέχισαν να ηχογραφούν μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2000, με πιο επιτυχημένη περίοδο τους να είναι αυτή της δεκαετίας του '70, με άλμπουμ όπως τα "Aqualung" (1971), "Thick As A Brick" (1972), "A Passion Play" (1973), "Minstrel in the Gallery" (1975) και "Heavy Horses" (1978), να ξεχωρίζουν. Οι δίσκοι τους ανέβηκαν δύο φορές στην κορυφή των τσαρτ του Billboard στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου δέκα εξ αυτών έγιναν χρυσοί και το "Aqualung" βραβεύθηκε ως τριπλά πλατινένιο

 

 

 

 

 

Ελάτε στην παρέα μας