At Fillmore East-Allman Brothers (1971)

At Fillmore East-Allman Brothers (1971)

O Gregg Allman είχε γεννηθεί στις 8 Δεκεμβρίου 1947, πέθανε τον Μάιο του 2017

Το At Fillmore East είναι το πρώτο ζωντανό άλμπουμ του αμερικανικού ροκ συγκροτήματος Allman Brothers Band και η τρίτη κυκλοφορία τους συνολικά. Σε παραγωγή Tom Dowd ,το άλμπουμ κυκλοφόρησε στις 6 Ιουλίου 1971, στις Ηνωμένες Πολιτείες από την Capricorn Records . Όπως υποδηλώνει ο τίτλος, η ηχογράφηση πραγματοποιήθηκε στονμουσικό χώρο της Νέας Υόρκης Fillmore East , τον οποίο διευθύνει ο υποστηρικτής της συναυλίας Bill Graham .

Ηχογραφήθηκε κατά τη διάρκεια τριών νυχτών τον Μάρτιο του 1971 και περιλαμβάνει το συγκρότημα να ερμηνεύει εκτεταμένεςεκδόσεις τραγουδιών όπως το " Whipping Post ",You Don't Love Me " και " In Memory of Elizabeth Reed ". Όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά εμπορικά, κυκλοφόρησε ως διπλό LP με μόλις επτά τραγούδια σε τέσσερις πλευρές βινυλίου.

Στο Fillmore East ήταν η καλλιτεχνική και εμπορική ανακάλυψη του συγκροτήματος, κλιμακώνοντας γρήγορα την έκθεση του συγκροτήματος και κερδίζοντας τους μια νέα λεγεώνα πιστών θαυμαστών. Πολλοί άνθρωποι θεωρούν το At Fillmore East ως ένα από τα καλύτερα ζωντανά άλμπουμ όλων των εποχών και θεωρούν ότι το άλμπουμ είναι η αρχή της σύνδεσης του συγκροτήματος με τη σχολή μουσικής Jam band (αν και τα μέλη του συγκροτήματος έχουν αποκηρύξει τη δισκογραφική, δηλώνοντας είναι απλώς «ένα συγκρότημα που μπλοκάρει»).

Έχει επίσης καταταχθεί μεταξύ των καλύτερων συνολικά άλμπουμ από καλλιτέχνες και συνεχίζει να είναι κορυφαία σε πωλήσεις στον κατάλογο του συγκροτήματος, καθιστώντας το πρώτο τους άλμπουμ που έγινε πλατινένιο . Το 2004, το άλμπουμ επιλέχθηκε για διατήρηση στη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου, θεωρείται ότι είναι "πολιτιστικά, ιστορικά ή αισθητικά σημαντικό" από το Εθνικό Μητρώο Ηχογράφησης .

STATESBORO BLUES

 

 

YOU DON'T LOVE ME

 

 

STORMY MONDAY

 

 

IN MEMORY OF ELIZABETH REED

 

 

https://www.popup.gr/