Superunknown - Soundgarden (1994)

Πέρασαν 27 χρόνια - Superunknown - Soundgarden (1994)

Κυκλοφόρησε 8 Μαρτίου του 1994

Το Superunknown είναι το τέταρτο στούντιο άλμπουμ του αμερικανικού ροκ συγκροτήματος Soundgarden , που κυκλοφόρησε στις 8 Μαρτίου 1994, μέσω της A&M Records . Είναι το δεύτερο άλμπουμ του συγκροτήματος με τον μπασίστα Ben Shepherd και έχει τον νέο παραγωγό Michael Beinhorn . Οι Soundgarden ξεκίνησαν να εργάζονται για το άλμπουμ μετά από περιοδεία για την υποστήριξη του προηγούμενου άλμπουμ τους, Badmotorfinger (1991). Το Superunknown κατέγραψε τη βαρύτητα των προηγούμενων κυκλοφοριών του συγκροτήματος, ενώ παρουσίασε ένα πιο ποικίλο φάσμα επιρροών.

Το Superunknown γνώρισε κριτική και εμπορική επιτυχία και έγινε το πρωτοποριακό άλμπουμ του συγκροτήματος. Έκανε το ντεμπούτο του στο νούμερο ένα στο Billboard 200 , πουλώντας 310.000 αντίτυπα την εβδομάδα έναρξης του. Το άλμπουμ ήταν επίσης στην κορυφή των charts της Αυστραλίας, του Καναδά και της Νέας Ζηλανδίας.

Από το άλμπουμ κυκλοφόρησαν πέντε σινγκλ: « The Day I Tryed to Live », « My Wave », « Fell on Black Days », « Spoonman » και « Black Hole Sun », τα δύο τελευταία από τα οποία κέρδισαν βραβεία Grammy και βοήθησαν Το Soundgarden έγινε δημοφιλής. Το 1995, το άλμπουμ προτάθηκε για το βραβείο Grammy για το καλύτερο ροκ άλμπουμ .έξι φορές πλατινένιο από την RIAA στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το Superunknown έχει καταχωρηθεί από πολλές εκδόσεις ως ένα από τα καλύτερα άλμπουμ της δεκαετίας του 1990 και ένα πεμπτουσία άλμπουμ grunge .

Τον Απρίλιο του 2019, κατατάχθηκε στο Νο. 9 της λίστας «50 Καλύτερα Άλμπουμ Grunge» του Rolling Stone 

BLACK HOLE SUN

 

 

FELL ON BLACK DAYS

 

 

SPOONMAN

 

 

MY WAVE

 

 

Video Url