Blonde on Blonde: Ο δίσκος του Bob Dylan που κυκλοφόρησε μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε με την μοτοσυκλέτα του

BLONDE ON BLONDE-Bob Dylan (1966)

Κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 1966, ένα μήνα σχεδόν μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε με την μοτοσυκλέτα του και είναι ίσως το άλμπουμ του με την θετικότερη αντιμετώπιση από πλευράς των μουσικοκριτικών, που ενθουσιάσθηκαν με την παρουσίασή του, ανάλογη ήταν βέβαια και η εμπορική του επιτυχία.

Ανακατεύοντας μπλουζ, ροκ, κάντρυ και φολκ και με την βοήθεια της κιθάρας του Robbie Robertson, o Dylan καταφέρνει να πιάσει τον σφυγμό της εποχής και να κάνει τον ήχο των τραγουδιών του πιο επίκαιρο, ανανεώνοντας μουσική και στίχους του περιεχόμενου των τραγουδιών του.

Just Like A Woman, Rainy Day #12 and 35, Visions Of Johanna, One Of Us Must Know, I Want You, Most Likely You Go Your Way and I’ll Go Mine και Sad Eyed Lady Of The Lowlands κάνουν αυτό το άλμπουμ να ακούγεται σαν Greatest Hits.

Θα πρέπει να ήταν το πρώτο διπλό άλμπουμ στην ιστορία της ροκ μουσικής και ηχογραφήθηκε με παραγωγό τον μόνιμο σχεδόν συνεργάτη του Dylan, Βob Johnston.

Το ατύχημα που είχε με την μοτοσυκλέτα του λίγο πριν από την κυκλοφορία του δίσκου, άλλαξε εντελώς την μετέπειτα φιλοσοφία του για ζωή και μουσική και σήμανε το τέλος μιας εποχής γι’ αυτόν τον μεγάλο δημιουργό.

VISIONS OF JOHANNA

Video Url

 

RAINY DAY WOMEN #12 AND 35

Video Url

 

I WANT YOU

Video Url

 

Video Url

 

JUST LIKE A WOMAN

Video Url