Jagged Little Pill-Alanis Morissette (1995)

Jagged Little Pill-Alanis Morissette (1995)

Το Jagged Little Pill είναι το τρίτο στούντιο άλμπουμ της Alanis Morissette, που κυκλοφόρησε στις 13 Ιουνίου 1995 μέσω των Maverick. Ήταν το πρώτο της άλμπουμ που κυκλοφόρησε παγκοσμίως. Σηματοδότησε μια στιλιστική απομάκρυνση από τον dance-pop ήχο των δύο πρώτων άλμπουμ της, Alanis (1991) και Now Is the Time (1992).

Η Morissette άρχισε να εργάζεται για το άλμπουμ αφού μετακόμισε από την πόλη της Οττάβα στο Τορόντο, σημειώνοντας μικρή πρόοδο μέχρι που ταξίδεψε στο Λος Άντζελες, όπου συνάντησε τον παραγωγό Glen Ballard.. Η Μορισέτ και ο Μπάλαρντ είχαν μια άμεση σύνδεση και άρχισαν να συν-γράφουν και να πειραματίζονται με τους ήχους.

Ο πειραματισμός κατέληξε σε ένα εναλλακτικό ροκ άλμπουμ που παίρνει επιρροή από το post-grunge και το ποπ ροκ και περιλαμβάνει κιθάρες, πλήκτρα, drum machines και φυσαρμόνικα. Οι στίχοι αγγίζουν θέματα επιθετικότητας και ανεπιτυχών σχέσεων, ενώ ο Μπάλαρντ εισήγαγε μια ποπ ευαισθησία στο άγχος της Μορισέτ. Ο τίτλος του άλμπουμ προέρχεται από μια γραμμή στον πρώτο στίχο του τραγουδιού "You Learn".

Ήταν μια παγκόσμια εμπορική επιτυχία, κατακτώντας την κορυφή των charts σε δεκατρείς χώρες. Με πωλήσεις άνω των 33 εκατομμυρίων αντιτύπων παγκοσμίως, είναι ένα από τα άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών...

Προτάθηκε για εννέα βραβεία Grammy, κερδίζοντας πέντε, συμπεριλαμβανομένου του Άλμπουμ της Χρονιάς, κάνοντας την τότε 21χρονη Μορισέτ τη νεότερη καλλιτέχνιδα που κέρδισε την κορυφαία διάκριση μέχρι εκείνο το σημείο. Το Rolling Stone κατέταξε το Jagged Little Pill στο νούμερο 69 στη λίστα του 2020 με τα « 500 καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών ». 

YOU OUGHTA KNOW

 

 

YOU LEARN

 

 

IRONIC

 

 

HEAD OVER FEET

 

 

 

Video Url

 

 

https://www.popup.gr/