Desire-Bob Dylan (1976), έγινε 47 ετών

Desire-Bob Dylan (1976), έγινε 46 ετών

Το Desire είναι το δέκατο έβδομο στούντιο άλμπουμ του Αμερικανού τραγουδιστή και τραγουδοποιού Bob Dylan, που κυκλοφόρησε στις 5 Ιανουαρίου 1976 μέσω της Columbia Records.

Είναι μια από τις πιο συλλογικές προσπάθειες του Dylan, με την ίδια ομάδα μουσικών με τις περιοδείες της περίφημης Rolling Thunder Revue την προηγούμενη χρονιά (αργότερα τεκμηριώθηκε στο The Bootleg Series Vol. 5). Πολλά από τα τραγούδια περιλάμβαναν επίσης δεύτερα φωνητικά από την Emmylou Harris και τη Ronee Blakley. Το μεγαλύτερο μέρος του άλμπουμ γράφτηκε από κοινού από τον Jacques Levy και αποτελείται από μεγάλα τραγούδια ιστοριών, δύο από τα οποία προκάλεσαν γρήγορα διαμάχη: το 11λεπτο "Joey", το οποίο θεωρείται ότι εξυμνεί τον βίαιο γκάνγκστερ "Crazy Joey" Gallo και το "Hurricane", το εναρκτήριο κομμάτι που αφηγείται μια παθιασμένη αφήγηση της υπόθεσης δολοφονίας εναντίον του μπόξερ Ρούμπιν Κάρτερ,. Ο Κάρτερ αφέθηκε ελεύθερος το 1985, αφού ένας δικαστής ανέτρεψε την καταδίκη του μετά την έφεση.

Μια καλή συνέχεια του Blood on the Tracks, το Desire έφτασε στο Νο. 1 στο Billboard Pop Albums chart για πέντε εβδομάδες, έγινε ένα από τα στούντιο άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις του Dylan και έλαβε διπλή πλατινένια πιστοποίηση. το άλμπουμ έφτασε στο Νο. 3 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Διεκδίκησε το Νο. 1 slot στο NME Album of the Year. Το Rolling Stone έδωσε στο  Desire το No. 174 στη λίστα του με τα 500 καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών. Ψηφίστηκε νούμερο 761 στην τρίτη έκδοση του Colin Larkin's All Time Top 1000 Albums (2000).

 

ONE MORE CUP OF COFEE

 

 

HURRICANE

 

 

MOZAMBIQUE

 

 

Video Url