Definitely Maybe-Oasis (1994)

Definitely Maybe-Oasis (1994)

Το Definitely Maybe είναι το ντεμπούτο στούντιο άλμπουμ του αγγλικού ροκ συγκροτήματος Oasis, που κυκλοφόρησε από την Creation Records στις 29 Αυγούστου 1994.

Οι Oasis έκαναν κράτηση στο Monnow Valley Studio κοντά στο Rockfield στα τέλη του 1993 για να ηχογραφήσουν το άλμπουμ και συνεργάστηκαν με τον παραγωγό Dave Batchelor, τον οποίο γνώριζε το μέλος του συγκροτήματος Noel Gallagher. Τις μέρες του δούλευε ως roadie για τους Inspiral Carpets, αν και οι συνεδρίες δεν ήταν ικανοποιητικές και ο Batchelor απολύθηκε στη συνέχεια. Είναι το μοναδικό στούντιο άλμπουμ που περιλαμβάνει και τα πέντε αρχικά μέλη, καθώς το ιδρυτικό μέλος του ντράμερ Tony McCarroll απολύθηκε από το συγκρότημα το 1995.

Τον Ιανουάριο του 1994, το γκρουπ ξεκίνησε την επανηχογράφηση του άλμπουμ στο Sawmills Studio στην Κορνουάλη, όπου οι συνεδρίες παρήχθησαν από τον Noel μαζί με τον Mark Coyle. Τα αποτελέσματα εξακολουθούσαν να θεωρούνται μη ικανοποιητικά. Σε απόγνωση, ο Marcus Russell των Creation επικοινώνησε με τον μηχανικό και παραγωγό Owen Morris, ο οποίος τελικά εργάστηκε για το mastering του άλμπουμ στο στούντιο του Johnny Marr στο Μάντσεστερ.

Το Definitely Maybe ήταν μια άμεση εμπορική και κριτική επιτυχία στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφού ακολούθησαν τα σινγκλ " Supersonic ", " Shakermaker ", και το top-ten hit του Ηνωμένου Βασιλείου " Live Forever ", το οποίο γνώρισε επίσης επιτυχία στο US Rock Airplay.

Το άλμπουμ συνέχισε να πουλάει πάνω από 8,5 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και απέφερε ευρεία αναγνώριση από τους κριτικούς. Έφτασε κατευθείαν στο νούμερο ένα στο UK Albums Chart και έγινε το ντεμπούτο άλμπουμ με τις ταχύτερες πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο εκείνη την εποχή. Έγινε πιστοποίηση 8× πλατινένιο από το BPI για πωλήσεις άνω των 2,4 εκατομμυρίων μονάδων. 

LIVE FOREVER

 

 

SUPERSONIC

 

 

ROCK 'N' ROLL STAR

 

 

 

Video Url