Van Halen - Van Halen (1978)

Van Halen - Van Halen (1978)

Κυκλοφόρησε στις 10 Φεβρουαρίου του 1978, έγινε 45 ετών και παραπέμπει σε ένα είδος ροκ που δεν έχει πια ιδιαίτερη απήχηση στους νέους, κυρίως λόγω της αλλαγής των ραδιοφωνικών σταθμών και του ελέγχου που ασκούν οι μεγάλες εταιρίες μέσω των Streaming.

Το άλμπουμ έφτασε στο νούμερο 19 του αμερικανικού Billboard 200 και έχει πουλήσει περισσότερα από 10 εκατομμύρια αντίτυπα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι Van Halen έλαβαν πιστοποίηση διαμαντιών από την RIAA και έγινε δεκτός από το ευρύ κοινό, καθιστώντας το ένα από τα άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Το άλμπουμ περιέχει μερικά από τα πιο γνωστά τραγούδια του συγκροτήματος, όπως τα " Runnin' with the Devil ", " Ain't Talkin" 'bout Love ', "Jamie's Cryin'", τη διασκευή τους των Kinks " You Really Got Me" . ", και το οργανικό " Eruption "? που παίζεται και γράφτηκε από τον κιθαρίστα Eddie Van Halen , θεωρείται ευρέως ως ένα από τα καλύτερα σόλο κιθάρας όλων των εποχών και βοήθησε στη διάδοση του χτυπήματος με δύο χέρια . 

Οι Van Halen άρχισαν να ηχογραφούν demos το 1976. Ωστόσο, μια κασέτα τριών κομματιών που χρηματοδοτήθηκε από τον Gene Simmons δεν προσέλκυσε το ενδιαφέρον των δισκογραφικών. Ο κιθαρίστας Eddie Van Halen δεν πείστηκε για την ποιότητα του υλικού γιατί δεν μπορούσαν να κάνουν τις ηχογραφήσεις με τον δικό τους εξοπλισμό.  Ο Simmons έφυγε για να περιοδεύσει με τους Kiss μετά την ηχογράφηση των demos, αλλά είπε ότι θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει στον Van Halen μια δισκογραφική συμφωνία αργότερα. 

Μετά την ηχογράφηση των demos, προσφέρθηκαν στο συγκρότημα αρκετές συναυλίες. Σε ένα sold-out show στην πόλη τους, την Pasadena , ο μελλοντικός μάνατζερ του γκρουπ, Marshall Berle, ανακάλυψε το συγκρότημα. Αυτός και ο μουσικός επιχειρηματίας Kim Fowley τους συνδύασαν με το πανκ ροκ συγκρότημα Venus and the Razorblades για μια συναυλία στο Whisky a Go Go .  Μετά την καλή υποδοχή του Berle στο Whisky a Go Go, το συγκρότημα κέρδισε την προσοχή του Mo Ostin και ο Ted Templeman της Warner Bros. υπογράψει συμβόλαιο με τη Warner.

Η ηχογράφηση του ντεμπούτου άλμπουμ τους ξεκίνησε στις 29 Αυγούστου 1977 και διήρκεσε τρεις εβδομάδες. Με παραγωγό τον Ted Templeman, ηχογραφήθηκε κυρίως ζωντανά.  Τα "Runnin' with the Devil", "Jamie's Cryin'", "Feel Your Love Tonight" και "Ice Cream Man" περιέχουν overdubs κιθάρας.  Συνολικά, η παραγωγή του άλμπουμ κόστισε περίπου 40.000 $. 

"Δεν είχαμε ένα σωρό υλικό", θυμάται ο μπασίστας Michael Anthony , "έτσι βασικά πήραμε τη ζωντανή μας εμφάνιση και όλα τα τραγούδια που ξέραμε και πήγαμε για αυτό. Ολόκληρο το άλμπουμ κράτησε μόνο μερικές εβδομάδες. Ο Ted Templeman ήθελε να κάνει έναν μεγάλο, δυνατό δίσκο κιθάρας και είχε όλα όσα χρειαζόταν σε αυτό που έκανε ο Έντι».

Η επακόλουθη περιοδεία ξεκίνησε με το συγκρότημα να άνοιξε για ροκ δράσεις όπως οι Journey και Montrose στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αργότερα άνοιξαν για το heavy metal συγκρότημα Black Sabbath στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

RUNNIN' WITH THE DEVIL

 

 

AIN'T NO TALKIN' 'BOUT LOVE

 

 

ERUPTION

 

 

YOU REALLY GOT ME

 

 

 

Video Url

 

 

https://www.popup.gr/