Velvet Underground And Nico, έγινε 57 ετών (1967)

Velvet Underground And Nico, έγινε 55https://apotis4stis5.com/epikairotita/53714-erntogkan-se-ee-deikste-stin-tourkia-tin-idia-evaisthisia-pou-deixnete-kai-stin-oukrania ετών  (1967)

Ένα από τα πιο επιδραστικά άλμπουμ όλων των εποχών που στο πέρασμα του χρόνου πήρε την θέση που του άξιζε στην ιστορία.

Τραγούδια τολμηρά για την εποχή τους, κράτησαν για πολλά χρόνια στο περιθώριο ένα άλμπουμ που όπως είπε ο Brian Eno όποιος το αγόραζε έφτιαχνε συγκρότημα. Στα πρώτα 5 χρόνια οι πωλήσεις έφτασαν τις 30.000 και ανέβηκε μόλις μέχρι το Νο 171 της Αμερικής.

To άλμπουμ κυκλοφόρησε στις 12 Μαρτίου του 1967 με την Verve Records και επηρέασε πολλά είδη της Ροκ μουσικής όπως την πάνκ, την Garage rock και την Ίντι ροκ. Ένας από τους παραγωγούς του καθώς και αυτός που ζωγράφισε το διάσημο εξώφυλλό του με την μπανάνα ήταν ο διάσημος καλλιτέχνης Άντι Γουόρχολ.

Θεωρείται από τα καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών. Το 2003 έφτασε στο νούμερο 13 της λίστας με τα 500 Καλύτερα Άλμπουμ όλων των εποχών του περιοδικού Rolling Stone . Παρόλο που δεν αναγνώρισε εμπορική επιτυχία, και δεν έλαβε θετικές κριτικές, έχει χαρακτηριστεί ως το πρωτότυπο άλμπουμ της Art Rock μουσικής και επηρέασε πολλά συγκροτήματα και καλλιτέχνες όπως τον Ντέιβιντ Μπόουι, τους The Strokes και τους U2.

Το άλμπουμ περιέχει τα διάσημα τραγούδια Sunday Morning, Waiting for the Man και Heroin

SUNDAY MORNING

 

 

I'M WAITING FOR THE MAN

 

Video Url

 

HEROIN

 

 

ALL TOMORROW'S PARTIES

 

 

Video Url