Πέρασαν 48 χρόνια, 1976: A Trick Of The Tail-Genesis

Πέρασαν 46 χρόνια, 1976: A Trick Of The Tail-Genesis

Mε τον Πετρίδη ταξιδεύαμε εκατοντάδες χιλιόμετρα για να βρούμε ένα δίσκο ή ένα βιβλίο. Τώρα οι φίλοι της μουσικής τα βρίσκουν λέει όλα έτοιμα στο διαδίκτυο, ναι ξέρει το διαδίκτυο τις σκέψεις μας και έχει και τα έντυπα βιβλία μας. Δεν πειράζει, έχουμε γυρίσει σε συνθήκες μεσαίωνα. KZ

Το A Trick of the Tail είναι το έβδομο στούντιο άλμπουμ του αγγλικού progressive rock συγκροτήματος Genesis . Κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 1976 από την Charisma Records και ήταν το πρώτο άλμπουμ στο οποίο συμμετείχε ο Phil Collins ως βασικός τραγουδιστής μετά την αποχώρηση του Peter Gabriel . Ήταν μια κριτική και εμπορική επιτυχία στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ, φτάνοντας στο Νο. 3 και στο Νο. 31 αντίστοιχα.

Μετά την απόφαση του Gabriel να εγκαταλείψει το συγκρότημα, τα υπόλοιπα μέλη ήθελαν να συνεχίσουν και να δείξουν ότι μπορούσαν ακόμα να γράφουν και να ηχογραφούν επιτυχημένο υλικό. Το συγκρότημα έγραψε και πρόβε νέα τραγούδια στα μέσα του 1975 και άκουσε πολλές κασέτες οντισιόν για αντικατάσταση του frontman. Μπήκαν στα Trident Studios τον Οκτώβριο με τον παραγωγό David Hentschel για να ηχογραφήσουν το άλμπουμ χωρίς να έχουν οριστική ιδέα για το ποιος θα έπαιζε τα κύρια φωνητικά. Αφού η αναζήτηση για έναν τραγουδιστή αποδείχτηκε άκαρπη, ο Collins πείστηκε να τραγουδήσει το "Squonk" και η απόδοση ήταν τόσο δυνατή, που τραγούδησε το lead στο υπόλοιπο άλμπουμ.

Μετά την κυκλοφορία, οι κριτικοί εντυπωσιάστηκαν από τη βελτιωμένη ποιότητα ήχου και την ικανότητα του γκρουπ να επιβιώσει από την απώλεια του Gabriel χωρίς να θυσιάσει την ποιότητα της μουσικής. Το συγκρότημα βγήκε σε περιοδεία με τον Collins ως frontman και τον Bill Bruford ως επιπλέον ντράμερ, και οι εμφανίσεις που προέκυψαν στις ΗΠΑ ανέβασαν το προφίλ του Genesis εκεί. Το άλμπουμ έχει επανεκδοθεί σε CD αρκετές φορές, συμπεριλαμβανομένου ενός πολυτελούς πακέτου με μπόνους κομμάτια το 2007.

 

genesis 1 3051640k

Αγαπάμε τους Genesis, όχι μεμονωμένα μέλη τους.

RIPPLES

 

ENTANGLED

 

DANCE ON A VOLCANO

 

 

SQUONK

 

 

Video Url

 

Ελάτε στη παρέα μας