Bridge Over Troubled Water - Simon and Garfunkel (1970)

Bridge Over Troubled Water - Simon and Garfunkel (1970)

Το Bridge Over Troubled Water είναι το πέμπτο και τελευταίο στούντιο άλμπουμ του αμερικανικού φολκ ροκ ντουέτου Simon & Garfunkel, που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 1970 από την Columbia Records. Μετά το soundtrack του ντουέτου για το The Graduate, ο Art Garfunkel πήρε έναν ρόλο ηθοποιού στην ταινία Catch-22, ενώ ο Paul Simon εργάστηκε στα τραγούδια, γράφοντας όλα τα κομμάτια εκτός από το " Bye Bye Love " των Felice και Boudleaux Bryant (προηγουμένως επιτυχία για το Everly Brothers).

Με τη βοήθεια του παραγωγού Roy Halee, το άλμπουμ ακολούθησε ένα παρόμοιο μουσικό μοτίβο με το LP των Bookends, εγκαταλείποντας εν μέρει το παραδοσιακό τους στυλ για να ενσωματώσει στοιχεία ροκ, R&B, γκόσπελ, τζαζ, παγκόσμιας μουσικής, ποπ και άλλων ειδών. Χαρακτηρίστηκε ως το «πιο αβίαστο ρεκόρ τους και το πιο φιλόδοξο». 

Κυκλοφόρησε στις 26 Ιανουαρίου 1970 και ακολούθησαν αρκετές επανακυκλοφορίες. Το άλμπουμ έγινε μίξη και κυκλοφόρησε τόσο σε στερεοφωνικό όσο και σε τετραφωνικό. Η Columbia Records κυκλοφόρησε μια 40η Επετειακή Έκδοση στις 8 Μαρτίου 2011, η οποία περιλαμβάνει δύο DVD, συμπεριλαμβανομένου του πολιτικού τηλεοπτικού ειδικού Songs of America (1969), το ντοκιμαντέρ The Harmony Game , πρόσθετες σημειώσεις και ένα φυλλάδιο. Άλλες επανεκδόσεις περιέχουν μπόνους κομμάτια, όπως η έκδοση του 2001, η οποία καλύπτει τις κασέτες επίδειξης των "Feuilles-O" και "Bridge over Troubled Water". Σύγχρονη κριτική υποδοχή στο Μπριτζαρχικά ήταν μικτή, αλλά οι αναδρομικές κριτικές για το άλμπουμ ήταν εγκωμιαστικές, και από πολλούς θεωρείται το καλύτερο άλμπουμ του ντουέτου. 

Παρά τις πολυάριθμες διακρίσεις, το δίδυμο αποφάσισε να χωρίσει και χώρισε την εταιρεία αργότερα το 1970. Ο Garfunkel συνέχισε την κινηματογραφική του καριέρα, ενώ ο Simon δούλευε έντονα με τη μουσική. Και οι δύο καλλιτέχνες κυκλοφόρησαν σόλο άλμπουμ τα επόμενα χρόνια. Το Bridge περιλαμβάνει δύο από τα πιο αναγνωρισμένα και εμπορικά επιτυχημένα τραγούδια του ντουέτου, τα " Bridge over Troubled Water " και " The Boxer ", τα οποία συμπεριλήφθηκαν στα 500 καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών του Rolling Stone.

Κριτικά και εμπορικά επιτυχημένο, το άλμπουμ έφτασε στην κορυφή των charts σε περισσότερες από δέκα χώρες και έλαβε δύο βραβεία Grammy, συν άλλα τέσσερα για το τραγούδι του τίτλου. Το άλμπουμ πούλησε περίπου 25 εκατομμύρια δίσκους. καθιστώντας το τη στιγμή της κυκλοφορίας το άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών. Έχει καταταχθεί σε πολλές λίστες, όπως στη θέση 172 στα 500 καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών του Rolling Stone.

 

 

 

El Condor Pasa

 

 

 

 

The Boxer

 

 

 

 

Cecilia

 

 

 

Video Url

 

 

Ελάτε στην παρέα μας