Πέρασαν 45 χρόνια - 52nd Street - Billy Joel (1978)

Κυκλοφόρησε 13 Οκτωβρίου του 1978

Το 52nd Street είναι το έκτο στούντιο άλμπουμ του Αμερικανού τραγουδιστή και τραγουδοποιού Billy Joel , που κυκλοφόρησε στις 11 Οκτωβρίου 1978 από την Columbia Records .

Παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως συνέχεια του καινοτόμου στούντιο άλμπουμ του, ο Joel προσπάθησε να δώσει στο νέο άλμπουμ έναν φρέσκο ​​ήχο, προσλαμβάνοντας διάφορους μουσικούς της τζαζ για να το διαφοροποιήσουν από τα προηγούμενα του.

Ήταν το πρώτο από τα τέσσερα άλμπουμ του Joel που έφτασε στην κορυφή των τσαρτ Billboard και του χάρισε δύο Γκράμι . Τρία τραγούδια έφτασαν στο Top 40 στις Ηνωμένες Πολιτείες, συνεισφέροντας στην επιτυχία του άλμπουμ: " My Life " (νούμερο 3), " Big Shot " (νούμερο 14) και " Honesty " (νούμερο 24).

Έτυχε παρόμοιας αποδοχής από τους κριτικούς, κερδίζοντας δύο βραβεία Grammy για το άλμπουμ της χρονιάς και την καλύτερη αντρική ποπ φωνητική ερμηνεία στα 22α ετήσια βραβεία Grammy . Αυτό το Grammy παρουσιάστηκε στον παραγωγό του, Phil Ramone . Μετά το θάνατο του Ραμόν, το άλμπουμ της χρονιάς της 52ης οδού Γκράμι δόθηκε στον Τζόελ.

MY LIFE

 

HONESTY

 

 

UNTIL THE NIGHT

 

 

BIG SHOT

 

 

https://www.popup.gr/