Unforgettable Fire-U2 (1984)

Unforgettable Fire-U2 (1984)

The Unforgettable Fire

Το The Unforgettable Fire είναι το τέταρτο στούντιο άλμπουμ του ιρλανδικού ροκ συγκροτήματος U2 .

Kυκλοφόρησε την 1η Οκτωβρίου 1984 από την Island Records . Το συγκρότημα ήθελε να ακολουθήσει μια νέα μουσική κατεύθυνση ακολουθώντας το πιο σκληρό ροκ του προηγούμενου άλμπουμ τους, War (1983). Ως αποτέλεσμα, χρησιμοποίησαν τους Eno και Lanois για να παράγουν και να βοηθήσουν στον πειραματισμό τους με έναν πιο ατμοσφαιρικό ήχο. Η αλλαγή κατεύθυνσης που προέκυψε ήταν εκείνη την εποχή η πιο δραματική του συγκροτήματος. Ο τίτλος του άλμπουμ είναι μια αναφορά στο "The Unforgettable Fire", μια έκθεση τέχνης για τον ατομικό βομβαρδισμό της Χιροσίμα .

Η ηχογράφηση ξεκίνησε τον Μάιο του 1984 στο Slane Castle , όπου το συγκρότημα έζησε, έγραψε και ηχογραφούσε για να βρει νέα έμπνευση. Το άλμπουμ ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του 1984 στα Windmill Lane Studios . Διαθέτει ατμοσφαιρικούς ήχους και στίχους που ο βασικός τραγουδιστής Bono περιγράφει ως «σκετς». Το " Pride (In the Name of Love) " και το " MLK " είναι λυρικά αφιερώματα στον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ 

Το Unforgettable Fire έλαβε γενικά ευνοϊκές κριτικές από τους κριτικούς και παρήγαγε τη μεγαλύτερη επιτυχία της μπάντας εκείνη την εποχή, το "Pride (In the Name of Love)", καθώς και το ζωντανό αγαπημένο " Bad ".

Μια 25η επετειακή έκδοση του άλμπουμ κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2009.

 

4th of July

 

 

Pride (In the Name of Love)

 

 

 

Video Url

 

https://www.popup.gr/

Unforgettable Fire