Goat's Head Soup-Rolling Stones (1973)

Το Goats Head Soup είναι το 11ο βρετανικό και 13ο αμερικανικό στούντιο άλμπουμ του αγγλικού ροκ συγκροτήματος Rolling Stones . Κυκλοφόρησε στις 31 Αυγούστου 1973 από την Rolling Stones Records . Όπως και ο προκάτοχός του Exile on Main St. , το συγκρότημα συνέθεσε και ηχογράφησε μεγάλο μέρος του εκτός Ηνωμένου Βασιλείου λόγω της ιδιότητάς του ως φορολογικών εξόριστων .

Το Goats Head Soup ηχογραφήθηκε στην Τζαμάικα, στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το άλμπουμ περιέχει 10 κομμάτια, συμπεριλαμβανομένου του κύριου σινγκλ " Angie ", το οποίο έφτασε στο νούμερο ένα ως σινγκλ στις ΗΠΑ και στο κορυφαίο πέντε στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το άλμπουμ ήταν το τελευταίο που παρήχθη από τον Jimmy Miller , ο οποίος ήταν βασικός αρχιτέκτονας του ήχου των Rolling Stones κατά τη διάρκεια της πιο αναγνωρισμένης περιόδου τους που ξεκίνησε με το Beggars Banquet του 1968 .

Ο κιθαρίστας του μπάσου Bill Wyman εμφανίζεται μόνο σε τρία από τα δέκα κομμάτια του άλμπουμ, αλλά οι υπόλοιποι Rolling Stones, ο τραγουδιστής Mick Jagger , οι κιθαρίστες Keith Richards και Mick Taylor και ο ντράμερ Charlie Watts παίζουν σε κάθε κομμάτι, με εξαίρεση το " Winter " , στο οποίο δεν εμφανίζεται ο Ρίτσαρντς.

Εκτός από το κύριο συγκρότημα, το τυπικό στέλεχος των συνεργατών των Rolling Stones παίζει επίσης εκτενώς στο άλμπουμ, συμπεριλαμβανομένου του σαξοφωνίστα Bobby Keys ., ο οργανίστας Billy Preston και οι πιανίστες Nicky Hopkins και Ian Stewart .

Το Goats Head Soup πέτυχε τη νούμερο ένα θέσεις των chart στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και πολλές άλλες παγκόσμιες αγορές. Ωστόσο, έλαβε μικτές κριτικές από κριτικούς και κοινό και γενικά θεωρείται ως η αρχή της παρακμής του συγκροτήματος μετά από μια σειρά από άλμπουμ που έχουν αναγνωριστεί από τους κριτικούς.

Το συγκρότημα υποστήριξε το άλμπουμ σε μια περιοδεία στην Ευρώπη μετά την κυκλοφορία του. Το άλμπουμ έγινε remaster και κυκλοφόρησε το 1994 και ξανά το 2009 από τη Virgin Records και τη Universal Music αντίστοιχα.

Έγινε remix από τον Giles Martin για επανέκδοση το 2020, συμπεριλαμβανομένης μιας πολυτελούς έκδοσης με μπόνους κομμάτια και ακυκλοφόρητες εκδόσεις. Η επανέκδοση επέστρεψε το άλμπουμ στο νούμερο ένα στα βρετανικά charts.

ANGIE

 

 

DOO DOO DOO DOO DOO (Heartbreaker)

 

 

DANCING WITH Mr D

 

 

SILVER TRAIN

 

 

Video Url