Δισκάρα! Déjà vu -Crosby, Stills, Nash and Young (1970), ένα αριστούργημα

  Δισκάρα! Déjà vu -Crosby, Stills, Nash and Young (1970), ένα αριστούργημα

Νο 1 στην Αμερική τον Μάιο του 1970, κυκλοφόρησε 11 Μαρτίου της ίδιας χρονιάς.

Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε μεταξύ Ιουλίου 1969 και Ιανουαρίου 1970 στο Wally Heider's Studio C στο Σαν Φρανσίσκο και στο Wally Heider's Studio 3 στο Χόλιγουντ. Η παραγωγή του έγινε από τα τέσσερα μέλη του συγκροτήματος. Ο Stephen Stills εκτιμά ότι το άλμπουμ χρειάστηκε περίπου 800 ώρες στο στούντιο για να ηχογραφηθεί. αυτός ο αριθμός μπορεί να είναι υπερβολικός, παρόλο που τα μεμονωμένα κομμάτια δείχνουν σχολαστική προσοχή στη λεπτομέρεια. Τα τραγούδια, εκτός από το "Woodstock", ηχογραφήθηκαν ως μεμονωμένες συνεδρίες από κάθε μέλος, με το καθένα να συνεισφέρει ό,τι χρειαζόταν και μπορούσε να συμφωνηθεί. Ο Young εμφανίζεται μόνο στα μισά από τα κομμάτια με τον Nash να δηλώνει ότι "γενικά ηχογράφησε τα κομμάτια του μόνος του στο Λος Άντζελες και μετά τα έφερε πίσω στο στούντιο ηχογράφησης για να βάλουμε τις φωνές μας και μετά τα πήρε για να τα μιξάρουμε". 

Το "Helpless" του Young κυκλοφόρησε στο Neil Young Archives Vol. 1 (1963-1972) το 2009 σε μια διαφορετική μίξη με εισαγωγή αρμονικής. Η άλλη συνεισφορά του, το "Country Girl" , συνδύασε δύο τραγούδια του Μπάφαλο Σπρίνγκφιλντ, τα "Down, Down, Down" και "Whisky Boot Hill," (κυκλοφόρησε επίσης στα Αρχεία του ) με ένα ρεφρέν που γράφτηκε πρόσφατα.

Σχολιάζοντας το άλμπουμ στους Hit Parader το 1971, ο Stills δήλωσε: "Το να βγάλεις αυτό το δεύτερο άλμπουμ από μέσα μας ήταν σαν να βγάζαμε δόντια, υπήρχε τραγούδι μετά από τραγούδι που δεν τα κατάφεραν. Το κομμάτι "Déjà Vu" πρέπει να σήμαινε 100 λήψεις στο στο στούντιο. Αλλά το "Carry On" συνέβη σε ένα μεγάλο σύνολο οκτώ ωρών από τη σύλληψη μέχρι τον τελειωμένο κύριο. Άρα ποτέ δεν ξέρεις." 

Ήταν κατά τη διάρκεια αυτών των συνεδριών που ο Crosby έσπαγε και έκλαιγε λόγω του πρόσφατου θανάτου της κοπέλας του Christine Hinton, λέγοντας στον Crawdaddy το 1974: «Δεν ήμουν στα καλύτερά μου ως λειτουργικό άτομο, ... εντελώς ανίκανος να τα αντιμετωπίσω όλα. " 

Ο Nash δήλωσε στο Music Radar , «η διάθεση ήταν διαφορετική από το πρώτο άλμπουμ, το οποίο ηχογραφήθηκε ενώ τα μέλη του συγκροτήματος είχαν σχέσεις, και από το δεύτερο ο Joni και εγώ είχαμε χωρίσει, ο Stephen και η Judy είχαν χωρίσει και η Christine μόλις είχε σκοτώθηκε. Ήταν όλα σκοτεινά». 

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα μέλη δεν συνέχιζαν, καθώς θα επέκριναν ο ένας τις συνεισφορές του άλλου προκαλώντας τριβές, με τον Κρόσμπι να δηλώνει στο Rolling Stone "Κράτησα το "Almost Cut My Hair" εκεί για τις διαμαρτυρίες του Stephen, ο οποίος δεν ήθελε να το αφήσω. γιατί νόμιζε ότι ήταν κακό φωνητικό». 

Ο Stills έφερε το "Woodstock" στο συγκρότημα, έχοντας ήδη επεξεργαστεί τη διασκευή του ενώ έπαιζε με τον Jimi Hendrix τον Σεπτέμβριο του 1969. Αυτό κυκλοφόρησε στο άλμπουμ του Hendrix του 2018 Both Sides of the Sky . Η τελική έκδοση είχε τον Stills να τραγουδά μια ελαφρώς αναδιασκευασμένη εκδοχή των στίχων του Mitchell. Το «Woodstock» ήταν ένα από τα λίγα Déjà Vuκομμάτια όπου οι Crosby, Stills, Nash και Young έπαιξαν όλοι τους ρόλους τους στην ίδια συνεδρία. Αργότερα, το αρχικό βασικό φωνητικό του Stills αντικαταστάθηκε εν μέρει με ένα μεταγενέστερο φωνητικό που ηχογραφήθηκε από τον Stills, ο οποίος θυμήθηκε: "Αντικατέστησα ενάμιση στίχους που ήταν βασανιστικά εκτός μελωδίας." Ο Neil Young διαφώνησε, λέγοντας ότι "το κομμάτι ήταν μαγικό. Αργότερα, [Crosby, Stills & Nash] ήταν στο στούντιο και έψαχναν [με αποτέλεσμα] ο Stephen να σβήσει τα φωνητικά και να βάλει άλλο ένα που δεν ήταν τόσο καλό. " Ο Stills έκανε επίσης τον Nash να αλλάξει το "Teach Your Children" από ένα τραγούδι στυλ "Henry VIII" σε ένα δίσκο επιτυχίας με "country swing". 

Ο ντράμερ Ντάλας Τέιλορ και ο μπασίστας Γκρεγκ Ριβς παίζουν στην πλειονότητα των κομματιών και στο εξώφυλλο τα ονόματά τους έχουν ελαφρώς μικρότερη γραμματοσειρά. Ο κιθαρίστας των Grateful Dead , Jerry Garcia , παίζει κιθάρα από ατσάλι με πεντάλ στο " Teach Your Children ", και ο πρώην αρχηγός των Lovin' Spoonful , John Sebastian , παίζει φυσαρμόνικα στο ομώνυμο κομμάτι.

WOODSTOCK

 

 

TEACH YOUR CHILDREN

 

 

HELPLESS

 

 

OUR HOUSE

 

 

 

Video Url