Ακούστε την Amy Winehouse να τραγουδάει το «I Heard It Through the Grapevine» μαζί με τον Paul Weller

Το «I Heard It Through the Grapevine» είναι ένα τραγούδι που γράφτηκε από τους Norman Whitfield και Barrett Strong για την αμερικάνικη μουσική εταιρία Motown Records το 1966. Η πρώτη ηχογράφηση του τραγουδιού έγινε από τον Whitfield για τους Gladys Knight & the Pips και κυκλοφόρησε ως σινγκλ τον Σεπτέμβριο του 1967. Έφτασε στο νούμερο ένα στο Billboard R&B Singles chart και στο νούμερο δύο στο Billboard Pop Singles chart και πολύ γρήγορα έγινε το single της Motown Records με τις μεγαλύτερες πωλήσεις μέχρι εκείνη την εποχή.

Οι The Miracles ήταν οι πρώτοι που ηχογράφησαν το τραγούδι το 1966, αλλά η εκδοχή τους κυκλοφόρησε μόλις τον Αύγουστο του 1968 όταν συμπεριλήφθηκε στο άλμπουμ τους, Special Occasion.

Η έκδοση του Marvin Gaye ήταν η δεύτερη που ηχογραφήθηκε, στις αρχές του 1967. Μπήκε στο άλμπουμ του, «In the Groove» το 1968, ενάμιση χρόνο αργότερα, όπου κέρδισε την προσοχή των ραδιοφωνικών σταθμών. Ο ιδρυτής της Motown, Berry Gordy συμφώνησε τελικά στην κυκλοφορία του ως single από την θυγατρική εταιρία, Tamla τον Οκτώβριο του 1968, όταν έμεινε στην κορυφή του Billboard Pop Singles για επτά εβδομάδες από τον Δεκέμβριο του 1968 έως τον Ιανουάριο του 1969, ξεπερνώντας την έκδοση των Gladys Knight & the Pips, ως το πιο επιτυχημένο σινγκλ της Motown μέχρι εκείνο το σημείο.

Η ηχογράφηση από τον Gaye έχει μείνει στην ιστορία ως ένα κλασικό soul τραγούδι. Το 1998 το μπήκε στο Grammy Hall of Fame για «την ιστορική και καλλιτεχνική του αξία». Το 2004, τοποθετήθηκε στην 80η θέση στη λίστα του Rolling Stone με τα 500 Καλύτερα Τραγούδια Όλων των Εποχών. Το 2018, η έκδοση των Gladys Knight & the Pips εισήχθη επίσης στο Grammy Hall of Fame.

Ακούστε παρακάτω την Amy Winehouse να τραγουδάει το «I Heard It Through the Grapevine» μαζί με τον Paul Weller σε μια διασκευή του 2006.

Video Url