Δισκοθήκη: John Cale από τους δημιουργούς των Velvet Underground

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Ο John Davies Cale OBE (γεννημένος στις 9 Μαρτίου 1942) είναι Ουαλός μουσικός, συνθέτης, τραγουδιστής, τραγουδοποιός και παραγωγός δίσκων που ήταν ιδρυτικό μέλος του αμερικανικού ροκ συγκροτήματος Velvet Underground. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του έξι δεκαετιών, ο Κέιλ έχει εργαστεί σε διάφορα στυλ σε ροκ, drone, κλασική, avant-garde και ηλεκτρονική μουσική.

Video Url

 

Σπούδασε μουσική στο Goldsmiths College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, πριν μετακομίσει το 1963 στη μουσική σκηνή του κέντρου της Νέας Υόρκης, όπου έπαιξε ως μέρος του Theatre of Eternal Music και σχημάτισε τους Velvet Underground. Από τότε που έφυγε από το συγκρότημα το 1968, ο Cale έχει κυκλοφορήσει δεκαέξι σόλο στούντιο άλμπουμ, συμπεριλαμβανομένων των ευρέως αναγνωρισμένων Paris 1919 (1973) και Music for a New Society (1982). Ο Κέιλ έχει επίσης αποκτήσει φήμη ως περιπετειώδης παραγωγός δίσκων, δουλεύοντας στα ντεμπούτο άλμπουμ αρκετών καινοτόμων καλλιτεχνών, συμπεριλαμβανομένων των Stooges και της Patti Smith.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url