Δισκοθήκη: Mötley Crüe hard rock με βάση και την εμφάνιση

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Mötley Crüe είναι ένα αμερικανικό heavy metal συγκρότημα που δημιουργήθηκε στο Λος Άντζελες το 1981. Το συγκρότημα ιδρύθηκε από τον μπασίστα Nikki Sixx, τον ντράμερ Tommy Lee, τον κιθαρίστα Mick Mars και τον τραγουδιστή Vince Neil. Οι Mötley Crüe έχει πουλήσει πάνω από 100 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως. Έχουν επίσης επιτύχει επτά πλατινένιες ή πολυπλατινένιες πιστοποιήσεις, εννέα άλμπουμ στο Top 10 στο Billboard 200 chart (συμπεριλαμβανομένου του Dr. Feelgood του 1989, που είναι το μοναδικό άλμπουμ των Mötley Crüe που έφτασε στο νούμερο ένα), είκοσι δύο Top 40 mainstream rock επιτυχίες, και έξι Top 20 ποπ σινγκλ. Το συγκρότημα γνώρισε αρκετές βραχυπρόθεσμες αλλαγές στη σύνθεση τις δεκαετίες του 1990 και του 2000. Αυτά περιλάμβαναν την εισαγωγή του τραγουδιστή John Corabi (ο οποίος ήταν ο αντικαταστάτης του Neil από το 1992 έως το 1996) και των ντράμερ Randy Castillo και Samantha Maloney, που και οι δύο συμπλήρωσαν τον Lee μετά την αποχώρησή του από τους Mötley Crüe το 1999. επέστρεψε στο συγκρότημα το 2004. Πιο πρόσφατα, το 2022, ο κιθαρίστας Mick Mars ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την περιοδεία με το συγκρότημα, με τον πρώην κιθαρίστα του Marilyn Manson και του Rob Zombie, John 5, να παίρνει τη θέση του στα live.

Video Url

 

Τα μέλη των Mötley Crüe έχουν συχνά αναγνωριστεί για τον ηδονιστικό τρόπο ζωής τους και την ανδρόγυνη προσωπικότητα που διατηρούσαν. Ακολουθώντας τις καταβολές του σκληρού ροκ και του χέβι μέταλ στα δύο πρώτα άλμπουμ του συγκροτήματος, Too Fast for Love (1981) και Shout at the Devil (1983), η κυκλοφορία του τρίτου του άλμπουμ Theater of Pain (1985) είδε τους Mötley Crüe να συμμετέχουν στο πρώτο κύμα. από glam metal. Το συγκρότημα ήταν επίσης γνωστό για τις περίτεχνες ζωντανές εμφανίσεις τους, με έντονη χρήση πυροτεχνικών ειδών (πυροτεχνήματα) Το τελευταίο στούντιο άλμπουμ των Mötley Crüe, Saints of Los Angeles, κυκλοφόρησε στις 24 Ιουνίου 2008. Αυτό που είχε προγραμματιστεί να είναι το τελευταίο σόου του συγκροτήματος έλαβε χώρα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στις 31 Δεκεμβρίου 2015. 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url